[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Af: John Jakobsen

I maj 2005 blev Gardehusarregimentets historiske samling genåbnet på Antvorskov kaserne efter flytningen fra Næstved. Åbningen fandt sted med pomp og pragt og med kronprins Frederik som første gæst i de nyindrettede lokaler.

Efter festen blev der lidt stille om samlingen. Det kneb med at få skaffet frivillige til at tage tjansen som kustoder. Men i efteråret lykkedes det at få indført faste åbningstider for offentligheden med Helmer Christensen og Poul Erik Johansen som kustoder.

Og det viste sig, at interessen for at se på militær historie absolut er levende.
- Besøgstallet har været meget svingende. På nogle åbningsdage er der bare kommet en halv snes. Andre gange har vi haft besøg af større grupper. Så det har været tilfredsstillende, siger kaptajn T. Johansen fra Gardehusarregimentet.

Med kun to kustoder der anvender deres fritid på projektet er det begrænset, hvor meget der kan holdes åbent. Men det skulle være muligt at finde et tidspunkt, hvor der er åbent.

I vinterferien fra tirsdag den 14. februar til torsdag den 16. februar vil der være åbent hver dag fra klokken 10.00 til 14.00. Derudover er det planen i foråret at holde åbent onsdag den 15. marts, onsdag den 19. april og onsdag den 17. maj. Alle dage fra 10.00 til 14.00.

I sommerperioden vil samlingen være åben hver onsdag 10.00 - 14.00. Første gang bliver onsdag den 5. juli og sidste åbningsdag er onsdag den 2. august.

Endelig er det planen at holde åbent i efterårsferien fra tirsdag den 17. oktober til torsdag den 19. oktober.

Når onsdag er valgt som åbningsdag skyldes det, at det er om onsdagen, at Hesteskadronen rider gennem byen. Så kan museumsgæsterne se rytterne gøre sig klar og ride afsted mod byen.