[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Af Peter Glitten

Hesteskadronens 2. deling, som hjemsendes fredag, trodsede onsdag glatføre og kulde for at gennemføre det nu traditionelle nytårsridt.

Traditionen blev holdt i hævd med et besøg ved Skt. Mikkels Kirke, hvor turistchef Jørgen Rasmussen tog imod med pæne ord, gulerødder og Gl. Dansk.

Turistchefen sagde tak til gardehusarerne for deres indsats i det forløbne halve år, som han vurderer har stor betydning for byen.

Dernæst blev traditionen fornyet ved at stop foran den irske pub, Upper Hill på Schweizerplads - en manøvre som lykkedes til trods for et større antal parkerede varebiler og indtil flere gennemkørende varevogne i det bilfri område.

Her serverede værtshusholder Jacob Vedel en rom fra Guatemala for husarerne, og det var noget af en lækkerbisken. Den 23 år gamle Ron Zacapa er blevet kåret som verdens bedste af slagsen.

Anledningen er, at gardehusarerne har taget Upper Hill til sig som deres stamværtshus, og eskadronchef Per Holm undlod da heller ikke at takke værtshusholderen for, at han har passet godt på delingen i 12 måneder.