[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Af kaptajn Mai Eriksen, presseofficer.

Når man om aftenen går en tur rundt i Camp Danevang, er vejen oplyst af lyset fra de mange juletræer, vi har fået sendt herned fra Danmark. De står foran enhedernes arbejdsområder og foran cafeteriaet. Inde på kontorerne kan man gennem vinduerne skimte lyset fra juletræer i plastic.
Næsten som en aften i december derhjemme bortset fra, at vi er dejligt fri for julekataloger, der fylder postkassen, så den ligner en svedskeproppet juleand, og gaveindkøbsstress.


Overkonstabel-1 Manja Mortensen og kaptajn Michael Skovbro ved juletræet på ”Operations Boulevard”.

Vi har ikke manglet noget denne december, hvis man altså lige ser bort fra en overflod af ris a la mande, klejner, brunkager, pebernødder, konfekt, glögg, julebryg, julefrokoster, mistelten og jer, vores kærester, hustruer, husbonder, mødre, fædre, børn, venner og kammerater.
Vi ved, at lige netop den sidste del af remsen over vores julemangler gælder jer derhjemme også. Vi jeres kærester, hustruer, husbonder, mødre, fædre, børn, venner og kammerater er savnet. Når vi pakker gaverne fra jer derhjemme op, så vil vi sende jer en ekstra kærlig tanke de mange tusinde kilometer nordpå.

Ovenstående afsnit lød måske lidt som om, det ikke bliver jul i Camp Danevang. Men dér tager I fejl, for som i enhver julekalender på fjernsynet, så ender der hele nok, som det skal alligevel. For i aften vil vi sætte os om det største julebord, de fleste af os nogensinde kommer til at opleve, og så vil vi smæske os i julemad, både ris a la mande og juleand og flæskesteg. Inden da har kirkeklokken kimet og kaldt til julegudstjeneste ikke mindre end fire gange, og vores feltpræst Knud Erik Kristensen har ladet julens glade budskab dale ned over Danevang. Vil have set Disneys juleshow i fjernsynet, og vi vil nok heller ikke kunne sige os fri for at have leget pakkeleg i løbet af dagen. Alt i alt, hvis man ser bort fra nogle få detaljer, en god jul alligevel.

Glædelig jul og godt nytår ønskes I fra os i Danevang!

Flere julehilsener fra Irak

Se på DR:  (link)
Her kan I læse julehilsener til og fra danske soldater, der er udsendt for det danske forsvar. I kan også skrive en hilsen. Der ligger over 150 hilsener på hjemmesiden. Selve radioudsendelsen, hvor hilsenerne blev læst op, er blevet sendt på P4, men ved at besøge hjemmesiden kan I lytte til nogle af hilsenerne igen.

På forsvaret.dk (link)
kan I læse mere om ”Den Store Julehilsen” og se et tv-indslag med radiovært fra DR/P4, Lone Bierlich, som var i Irak i begyndelsen af december for at samle julehilsener fra os her i Camp Danevang.

På DR/P1 (radio) kan I høre de radioindslag, som journalist Kaare Gade har produceret i forbindelse med sit besøg i Camp Danevang. ”Jul i Camp Danevang” bliver sendt Juleaften 24. dec. kl. 19.25, 1. juledag 25. dec. kl. 13.00 og Nytårsaften 31. dec. kl. 19.25.
Et radioprogram om vores feltpræst vil blive sendt i januar: ”Feltpræsten” mandag 15. januar kl. 13.03 og søndag 21. januar kl. 19.03