[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Af major K. O. Bendixen, Chef NSE/ KFOR hold 13.

I udsendelsesperioden har alle i NSE haft mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med i første omgang selvfølgelig Kosovo og Kosovos natur og indbyggere.

Men senere også med Makedonien, eller som det hedder officielt FYROM (Former Yugoslav Republic Of Macedonia), hvor vi primært besøgte Skopje, som er hovedstaden i Makedonien.

Vi har også haft kontakt til Thessaloniki i Grækenland, hvor vores bankforbindelse er placeret, og hvor vi også har en lokal indkøbskontakt. Alt i alt en oplevelse, som kun meget få får mulighed for at få.

De sidste 14 dage har stået i planlægningens tegn, idet alle forberedelser til overdragelsen mellem hold 13 og 14 skulle lægges på plads.

Derfor har alt personel i NSE været travlt beskæftiget med både at holde de daglige forretninger i gang og sideløbende hermed også færdiggøre overdragelsesprogrammer. I skrivende stund er overdragelsen mellem næstkommanderende hold 13 og 14, forvaltningsbefalingsmanden hold 13 og 14 og de to forsyningsbefalingsmænd i fuld gang.

Resten af overdragelsen sker fra den 15. februar til den 19. februar, hvor hold 14 overtager kommandoen. Hold 13 roterer hjem den 19., 21. og 22. februar.

Hold 13 mødes herefter i Aalborg den 23.-24. februar til afvikling og afslutning af missionen.

Som chef for NSE KFOR hold 13 har det været en fornøjelse at arbejde sammen med en så homogen gruppe, som NSE hold 13 har været. Ikke mindst på grund af deres professionelle indstilling og virke på jobbet, men også for den utroligt gode ånd og tone, der har hersket i enheden fra første dag.

Der er oparbejdet et kammeratskab, der vil strække sig langt ind i fremtiden, hvilket kun kan lade sig gøre, hvis alle er villige til at trække på samme hammel.

Sluttelig vil jeg som chef for hold 13 gerne takke alle medarbejderne på NSE KFOR hold 13 for en uforglemmelig (positiv) periode og samtidig også takke alle pårørende for den støtte, I har ydet til de kære herude i missionen og på ordentlig vis sige tak for lån.

 Jeg ved, de alle kommer hjem som hele personer og i samme stand, som da de tog af sted, måske et par kilo tungere, men det er der råd for.

Jeg ønsker hold 14 held og lykke med deres mission og håber, de må få en lige så positiv oplevelse, som det har været tilfældet for hold 13.