[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Der er blevet trådt mange kilometer på kondicyklerne og kostpyramiderne er blevet vendt på hovedet. Deltagerne i Projekt Sund Rekrut svedte sig igennem første etape af det halvårsforløb, der skal få dem i form til at trække i en uniform fra det danske forsvar.

Hjælp til selvhjælp

Gerlev Idrætshøjskole ved Slagelse dannede rammen for første omgang af forløbet. Her blev deltagerne introduceret for de grundlæggende værktøjer til ændring af en livsstil, som ikke er fordrende for helbredet, endsige en karriere i Forsvaret.

I alt 20 mænd og en enkelt kvinde tog fat på spinning på kondicyklen og motion i mange afskygninger. Udover den egentlige motion er samtaler med en diætist og forskellige motivationsværktøjer også en vigtig del af, at blive gode venner med badevægten igen.

Desuden er de enkelte deltagere blevet tilknyttet en mentor, som vil holde kontakt og hjælpe deltagerne igennem hverdagen udenfor projektet og udenom fastfood og colaer.

- Det er næsten den vigtigste del af det, at deltagerne får nogle værktøjer til at kunne hjælpe sig selv i forhold til at holde styr på vægten, vurderer major Carsten Kühn Christiansen, fungerende chef for Forsvarets Rekruttering.

Alle kommer igennem

Deltagerne i projektet skal tilbringe weekenden på Gerlev Idrætshøjskole to weekender mere henover sommeren. Hvis de enkelte holder sig til planen, vil de alle får grønt lys, når de næste gang skal til session i februar næste år.

Projektlederen for Sund Rekrut, Adam Holst, er ikke i tvivl om, at alle 21 deltagere har fået has på de overflødige kilo, når forløbet er overstået.

- Jeg forventer klart, at alle deltagerne i projektet ryger lige igennem og kommer i god form, siger han.


Læs mere om Projekt Sund Rekrut