[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Afskedstalerne fra chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Poul Kiærskou, og chefen for Danske Division, generalmajor Peter Kühnel, var præget af den tragiske ulykke, der kostede Kenneth Holst livet og sårede en befalingsmand, som nu er i bedring på Odense Universitetshospital.Generalmajor Kiærskou talte om ulykken i Oksbøl og om sikkerhed og genopbygning i missionsområderne. Foto: Rasmus Kjølby.

Paraden var placeret fredag morgen klokken otte for at give kollegerne mulighed for at deltage i Kenneth Holsts bisættelse fra Bjæverskov Kirke kl. 14.

- Mine kondolencer går til familien, vennerne og kollegerne af Kenneth Holst, sagde Poul Kiærskou.
- Men jeg ved også fra jeres førere, at I har fundet sammen i enheden og fundet styrke, og at I forstår, at I har en vigtig opgave at løse i missionen. En opgave som også jeres kollega troede på.

Han opfordrede alle soldaterne til at være i tæt kontakt med deres familier for på den måde at finde støtte hos dem og samtidig kunne berolige dem.

Soldaterne rejser til missionsområderne i begyndelsen af februar. Foto: Rasmus Kjølby.

Poul Kiærskou understregede, at selv om det nogle gange er med små skridt, så sker der fremskridt i Kosovo, Afghanistan og Irak, selv om det modsatte ofte høres.
- Og vi skal have succes, også i Irak. Det skylder vi befolkningerne, sagde han.
- Men husk på, at uanset hvor I er, så kan en rolig situation meget hurtigt ændre sig og blusse op. Derfor skal I være på vagt 24 timer i døgnet.

Både generalmajor Peter Kühnel og generalmajor Poul Kiærskou ønskede soldaterne god mission, og Poul Kiærskou sluttede med ordene: Commanders, take care of your soldiers. Soldiers, take care of your commander.