[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

CH HOK Generalmajor P. Kiærskou besøgte SPJESK og specialenhederne lige netop som de havde afsluttet nattens og formiddagens opklarings og patruljeopgaver. SPJESK var samlet i et beredskabsområde, hvor der var fuld gang i genforsyningen med mad og brændstof, samt planlægningen af en ny opgave, da CH HOK ankom.

 

Efter en kort orientering af CH SPJESK om situationen i ved enheden og de kommende opgaver under øvelsen gik CH HOK rundt for at møde de forskellige enheder som indsættes sammen med SPJESK under operationerne.

Mortersektionen der var opstillet og klar til at støtte, hvis Taleban skulle angribe, var i gang med at varme mad, da CH HOK kom forbi. Efter en kort snak om den nye morter og det våde vejr gik turen videre til sanitetsgrupperne.

 

Begge sanitetsgrupper og dele af infirmerigruppen var om mandagen blevet evalueret af Forsvarets Sundhedstjeneste og var kommet igennem med gode resultater. Sanitetstjenesten er soldaternes livsforsikring så ikke bare CH HOK men hele bataljonen var godt tilfreds med det gode evalueringsresultat.

 

Ved 2. deling nåede CH HOK at høre tilbagemeldingen fra en af kontrolofficererne på formiddagens opgaveløsning. Kontrolofficeren har selv været med på en af de tidligere hold i Afghanistan, så det var erfaringer som lå bag tilbagemeldingen og de gode råd om, hvad der kan forbedres under resten af øvelsen.