[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Af Peter Abildgaard, major, presseofficer

Vejrsituationen i det danske ansvarsområde er generelt betragtet god. Temperaturen nærmer sig efterhånden de 40 grader midt på dagen. Om natten falder temperaturen til ca. 25 grader. Men tirsdag eftermiddag bød på omslag i vejret. Store skyer trak sammen på himlen, det blev temmelig blæsende og det begyndte at regne. Regnvejr i Irak er ikke som i Danmark. Regndråberne er store - endda meget store og bare dét, at bevæge sig 50 meter udendørs er rigeligt til at blive gennemblødt.

Tidligt på aftenen tog blæsten til. Det begyndte at lyne og tordne og så brød det løs. Regnen væltede ned og blæsten hev og flåede i alting. Indkvarteringsområdet i Camp Einherjer består af telte, så vejrets opførsel kunne virkelig mærkes både inden- og udendørs.

Beboelsesteltene.

Stormen fortsatte det meste af natten og løjede først af ved firetiden om morgenen. Camp Einherjer så herefter noget kaotisk ud. Et telt, som anvendes til møde og undervisning, var blæst omkuld. Heldigvis var teltet tomt, da det skete. Havestole og borde med videre flød overalt. Onsdagen er derfor blevet brugt til at bringe Camp Einherjer tilbage i den fine stand, som normalt er kendetegnende for bataljonens midlertidige hjem i Irak.

Stormskader.