[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Kære alle

Vi (tre danske og fire hollændere) var en tur på ”Tutti Island”.

Øen der ligger midt i Khartoum, og har den blå Nil på den sydlige, nordlige og østlige del af øen og den hvide Nil på den vestlige side af øen, og på øens nordlige spids mødes så den blå Nil og den hvide Nil og bliver til Nilen.

Øen er særdeles frugtbar, idet der er gravet vandingskanaler overalt, således jorden bliver oversvømmet. Øen er endvidere relativt upåvirket af storbyen Khartoum, som ligger mindre en kilometer borte. Vi tog en såkaldt færge derover. Det kostede 2,80 kr. pr. person, og sejlturen varede 4 minutter.


Et lille pitstop på et lokalt Tutti Island colaværksted. En cola koster 1,40 kr. 


Ombord på ”færgen”. Læg mærke til taget, som er gamle papstykker.

En lokal der hygger sig lidt med de vilde hunde, der larmer om natten. Som tidligere skrevet forsvandt de fra den bydel, hvor der flyttede en kinesisk storfamilie ind. Jeg har tidligere skrevet Korea, men det er altså Kina familierne kom fra.


Læg også mærke til manden på sengen. Han får sig en middagslur, men det er faktisk også der han sover om natten, og antageligt hans hjem.

En morgen på vej til arbejde så jeg en hund ved vores bil. Den så syg ud, og havde blod omkring bagparten. Da jeg kiggede under bilen, lå der 3 små nyfødte hvalpe. Hunden har tilsyneladende fået dem bragt i sikkerhed, idet jeg har set den nogle gange, og det ser ud som om den dier.


Den lokale klædedragt (Jalabay), og den lokale kalot.

Og så har jeg været på et kæmpe lokalt marked. Det er umuligt at beskrive, idet lugten og stemningen ikke kan komme med.

Man kunne ganske simpelt købe alt (ja altså lige undtagen den berømte kolde fadøl og svinekoteletten). Der er et virvar af handlende, små smalle overdækkede gader og hele gader som har specialiseret sig i krydderier, børnetøj, sko, sanitet og alt hvad en indbygger i Sudan måtte have behov for.

Jeg købte den lokale klædedragt (Jalabay), og den lokale kalot (det ligner en jødekalot, men det tør man absolut ikke sige til araberne), nu mangler jeg kun at få påsyet mine major distinktioner, og Hendes Majestæt Dronningen navnetræk, så vil jeg anvende den som daglig uniform. Lars købte også en kalot.
Det var billigt, idet jeg gav 55 kr. for dragten og 10 kr. for kalotten.

Nyd kulden i Danmark

De bedste hilsner

Allan Vennike

Nå ja for resten Darfur. Kun de sædvanlige daglige myrderier, og fra 1. januar 2007 170.000 nye flygtninge, men på den diplomatiske front er der stilstand.