[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Af Peter Abildgaard, major, presseofficer

Det er tidlig morgen i Irak. Her er uret to timer forud for dansk tid. 

Lyset på denne tid af morgenen er ganske specielt. Farven på himlen er helt klar og spreder et meget varmt rødt lys overalt i Camp Einherjer.

Tidlig morgen i Irak.

Natten har været kold. På denne årstid kan termometeret godt krybe ned på syv - otte grader. Men vores telte er varme og rare at opholde sig i. Airconditionanlægget kan både give varm og kold luft fra sig, så ingen behøver at fryse på trods af nattemperaturen.

Lejren begynder så småt at vågne. Nogle har været oppe et stykke tid og er ved at gøre køretøjer med videre klar til dagens opgaver. Andre har endnu ikke været i seng på grund af vagttjeneste og så videre. Men lejren vågner stille og roligt alligevel.

Tankerne går til vores pårørende derhjemme, som stadig ligger og sover på grund af tidsforskellen. Vejrudsigten varsler snestorm i Danmark midt på ugen. Her siger den lokale vejrudsigt, at vi kan forvente op i nærheden af 30 grader frem mod weekenden. Og vi er stadig i februar. Det kan nå at blive rigtig varmt, inden hold ni roterer hjem til august - pyha!

Flere dukker op fra deres telte, og alle bevæger sig i samme retning: Mod spiseteltet, som vi danskere deler med det tjekkiske kontingent. Maden er god og rigelig. Masser af friske råvarer bliver benyttet hver dag. Salat, tomat og agurk med mere kan også ledsage morgenmaden.

Morgenbriefingen nærmer sig. Det er tid at komme over på kontoret. Se netnyheder. Uddrage relevante artikler og formidle rundt.

Morgenbriefingen starter hver dag med en sang fra Forsvarets Sangbog, udvalgt af vores feltpræst. Sangene er alle på dansk. Det gør det ikke så nemt for vores britiske og baltiske kollegaer at synge med. Men det giver os danskere en god og varm følelse i hjertet.

Arbejdsdagen er godt i gang. Vi arbejder alle med mange forskellige ting hernede hver dag. Men alle gør deres bedste for at løse de pålagte opgaver bedst muligt. Samtidig passer vi godt på os selv og på hinanden. Kloden drejer og vi drejer med! 

Camp Einherjer i Irak.