[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Af Christian Reinhold, presseofficer

Mandag morgen samledes den danske bataljon i Afghanistan for at holde mindehøjtidelighed for Mark Visholm og Casper Cramer. Mandag eftermiddag var der Ramp Ceremony på flyvepladsen i Camp Bastion, hvor også alle de britiske styrker i lejren deltog.

Formiddagens mindehøjtidelighed blev indledt med ni bedeslag på lejrens kirkeklokke. Herefter prædikede feltpræsten, og chefen, oberst Kim Kristensen, holdt tale for de døde.  Mellem tale, prædiken og soldatens bøn sang bataljonen salmerne ”I østen stiger solen op”, ”Op, al den ting, som Gud har gjort”, ”Vær velkommen, Herrens år” og ”Morgenstund har guld i mund”.


Oberst Kim Kristensen holder mindetale for de to dræbte konstabler, Mark Visholm og Casper Alexander Cramer.

Klokken fire om eftermiddagen (lokal tid, red.) var tiden kommet til Ramp Ceremony. Alt personel fra Camp Bastion samledes ved flight linen for at tage en sidste afsked med Mark og Casper. Oberst Kim Kristensen holdt endnu en tale for de døde og præsten en prædiken. Der efter landede et Hercules C130 fly, og Mark og Caspers kammerater fra 2 deling bar de to kister ombord på flyet.

Flyet lettede, fløj en runde hen over paraden, og steg så op mod marchhøjde i den afghanske solnedgang. Kisterne ventes til Danmark i løbet af onsdag.


Mark og Caspers kammerater fra 2. deling i 5.spejdereskadron fra Gardehusarregimentet bærer de to kister. Fanen er sænket og oberst Kim Kristensen gør honnør for de døde.