[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Soldaterkammerater afholdt søndag formiddag en mindehøjtidelighed for den 21-årige konstabelelev Kenneth Holst, som på ulykkeligvis blev dræbt i onsdags under en skarpskydningsøvelse i Oksbøl Øvelsesterræn.

Til stede under mindehøjtideligheden var også moderen og søskende til den 22-årige befalingsmand, som blev såret under den samme skarpskydning. Han er fortsat indlagt på Odense Universitetshospital. Hans tilstand er stabil, og han er i bedring.

Den danske bataljon Hold 9, som skal udsendes til Irak i starten af februar, tog en pause i deres sidste uddannelse forud for opgaven i Irak for at mindes deres dræbte kammerat.

Soldaterne samledes i lejrens gymnastiksal, hvor enhedens feltpræst Peter Sporleder sagde mindeord. Feltpræsten mindede de øvrige soldater fra bataljonen om, at ”vi skal bære hinandens byrder,” når følelsen af uretfærdighed, magtesløshed og meningsløshed bliver for stor for den enkelte.

”Lille Skensved”, som Kenneth Holst blev kaldt af sine kollegaer og venner fra Gardehusarregimentets spejdereskadron, vil blive savnet og mindet som en glad ung mand, en loyal ven og en dygtig soldat.

Kolleger og kammerater udtrykker deres dybeste medfølelse over for Kenneth Holsts familie og nærmeste pårørende.

Æret være hans minde.


Den danske bataljon på ca. 500 mand var samlet i Oksbøllejrens gymnastiksal til mindehøjtidelighed. Der var mindeord, der blev sunget salmerne ”Hil dig, frelser og forsoner” samt ”Altid frejdig når du går”, der blev bedt Fadervor, og der var afslutning ved chefen for 2. Brigade.


Bataljonens feltpræst Peter Sporleder forestod mindehøjtideligheden. Der blev holdt et minuts stilhed for at mindes Kenneth Holst.