[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Af major Peter Abildgaard, presseofficer.

En mindre ceremoni markerede fredag åbningen af Valhal i Camp Einherjer. Valhal er en meget smukt udført udvidelse af broen Bifrost, som forbinder selve Camp Einherjer med spiseteltet og velfærdsområdet, hvor man bl.a. finder Burger King og Subway.

Valhal.

I den gamle nordiske mytologi er Valhal også kaldet Valhalla Odins bolig i Asgård. Det er stedet for Einherjerne, de vikinger der dør ærefuldt i kamp. Einherjerne kæmper dagligt indbyrdes for at træne til kampen mod jætterne ved Ragnarok, og hver aften genoplives de af valkyrierne og bringes tilbage til Valhal, hvor de spiser kød og drikker mjød.

Bifrost er regnbuen – broen, der forbinder Asgård med Midgård, hvor menneskene bor. Og således hænger det hele fint sammen.

Det har indtil nu ikke været nemt, at komme rundt i området til fods, men opførelsen af Valhal har hjulpet gevaldigt herpå.

Indvielsen blev bl.a. markeret ved, at bataljonschefen, oberst Kim B. Petersen klippede snoren over og dermed erklærede Valhal for åben.

Snoren klippes over.

Bagefter blev der vanen tro, afholdt en mindre reception, hvor der blev serveret den lokale variation af kød og mjød (småkager og sodavand).Udsnit af receptionsgæsterne.De to dygtige og stolte håndværkere.