[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Kære pårørende.

Så er det atter blevet tid til at skrive et ord eller to, om hvad vi har fået tiden til at gå med siden sidst, vi skrev hjem.

Efter indsættelsen  i Al Hartha den 14. maj, fulgte der en periode på ca. tre uger med et lidt lavere aktivitetsniveau. Eskadronen kørte to gange ud for at støtte bataljonens opbygningsarbejde og uddannelse af lokale sikkerhedsstyrker.

Chefen for Gardehusarregimentet var på besøg, og i den forbindelse kørte eskadronen ud i ørkenen og holdt et grillarrangement, hvor alle husarer ved bataljonen var inviterede med.


Husargrill i ørkenen.

Ellers blev tiden brugt på at få vedligeholdt materiel, våben og køretøjer i bund. Sidste men ikke mindst blev der tid til at slappe af i lejren. For nogle for første gang.


Hygge i lejeren.

Siden primo juni er tempoet i eskadronens opgaver igen taget til. Eskadronen har været to gange været ude at køre til støtte for bataljonens opbygningsarbejde og uddannelse af lokale sikkerhedsstyrker.

To gange har eskadronen været ude for at støtte engelske genforsyningskonvojers passage af farlige områder i vores ansvarsområde. Eskadronen har der ud over været ude på en hasteopgave til støtte for de lokale sikkerhedsstyrker i vores vestlige naboprovins. Efter en meget hurtig udrykning blev opgaven aflyst og eskadronen returnerede samme nat.

Eskadronen har også været ude at køre for at sikre rydning af de veje, vi snart skal bruge til de store kolonner med materiel, der skal fragtes til Kuwait og sendes hjem.


Oprydning af en af hovedvejene mod Kuwait.

Beskydningen af lejeren er, som I sikkert ved, fortsat en trussel. Til at hjælpe med at forbygge beskydningerne, er der nu sket en udskiftning og en tilgang af nye våbensystemer. De 105 mm kanoner vi har haft i lang tid, er nu skiftet ud med nogle engelske selvkørende kanoner. Disse nye kanoner er 155 mm kanoner, det vil sige større end dem, de afløser. Det betyder større ildkraft og rækkevidde. Samtidig hurtigere reaktionstid, da skuddata elektronisk overføres fra radaren til kanonens ildledningssystem.

Det Amerikanske anti-missil system vi skrev om sidst har haft nogle startproblemer, men har nu flere gange skudt raketter ned, før de når ind over lejren.


Apache helikopter.                       Britiske 155 mm kanoner.

Sidst men ikke mindst er der nu kommet fire Amerikanske Apache kamphelikoptere til. Disse helikoptere har flere gange været indsat i opgaver til støtte for de enheder, der bevæger sig rundt uden for lejren samt i opgaver, der skal forhindre beskydning med raketter og morterer.
 
Den forgangne periode har også budt på et væld af besøgende.
Vi har haft Forsvarschefen på besøg. Det var en hyggeligt visit, hvor flere af eskadronens folk fik lejlighed til at hilse på og tale med Forsvarschefen. Han gav endda kaffe.


Forsvarschefen på KFUM med 4 af drengene fra eskadronen.

Også Gardehusarregimentets egen feltpræst har været på ”besøg”. Han har været hernede i hele juni måned, for at støtte bataljonens faste feltpræst Peter. Peter har i  en halvanden måneds tid været i Kuwait for at styre det fristed, bataljonen har oprettet her. ”GUL Zone”, som det hedder, er tiltænkt som et sted, hvor man kan komme hen, hvis man har brug for en pause fra hvad der end måtte stresse en, i lejr eller når man er ude at køre. Et initiativ en del i bataljonen allerede har haft glæde af.

Feltpræst Andreas er en meget virksom person, og har i den korte tid han har været hernede, formået at iværksætte mange initiativer til fastholdelse af alles fokus og motivation. Han har gennem sit ungdommelige sprog, brug af sine tidligere udsendelseserfaringer og sin aktive udadvendte personlighed formået at nå ud i alle kroge af lejeren uanset rang og niveau. Glædeligt var det for ham, at han ved Sct. Hans arrangementet havde mulighed for at døbe en af eskadronens og hans egne husarer, nemlig husar København.


Sct. Hans aftensarrangement.                    Dåb af KBH.

Ud over at kunne nyde vores feltpræst i fuld udblæsning, har vi haft fornøjelsen af at kunne slappe af til ”Peter og de andre kopier”. ”Peter og de andre kopier” er et dansk band, der har specialiseret sig i at fremføre Kim Larsen sange. De var hernede den 27. juni og underholdte i den nedgående sol med en masse gode sange.


Peter og den anden kopi gav den hele armen.

Moralen, humøret og professionalismen i eskadronen er stadig på et højt niveau. Eskadronens personel er højt værdsat af såvel egen bataljon som af vores Britiske foresatte og samarbejdspartnere.
Jeres kære gør det rigtig godt og jeg, som I rettelig kan være, er stolt over den indsats de stadig yder.