[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Af oberstløjtnant Mads Rahbek

Spejdernes opgave var at eskortere en genforsyningskolonne fra Bastion via Price til Sandford. Kolonnen indeholdt et nogle PMVer med personel, herunder en journalist, og et større antal lastbiler med forsyninger i form af mad, reservedele, udrustning, materiel, post, slik og sodavand til det mekaniserede infanterikompagni og dele af stabskompagniet.


Våbnene lades inden afgang

Kolonnen afgik tidligt om morgenen og alle ladede deres våben inden udkørsel. Efter at have fået de sidste passagerer med fra Price gik kolonnen gennem den afghanske ørken af nye og spændende veje og ret udfordrende terræn.  På vejen kom kolonnen forbi små compounds ude i ørkenen, hvor nysgerrige børn kom frem og vinkede.


Kolonnen kører gennem det svære terræn i den afghanske ørken.

Efter et par timers kørsel ankom kolonnen til Sandford, hvor der skulle læsses af. Spejderne fik instruktion i vagttjenesten og overtog en del af vagten, således at det mekaniserede infanterikompagni kunne koncentrere sig om at få fordelt alt det, som transportfolkene læssede af fra bilerne.


I Sandford får spejderne instruktion i hvordan man bor, opholder sig og passer vagten i lejren.

Næste dag ved middagstid kørte kolonnen tilbage mod Price og Bastion. Igen blev der valgt nye veje, som ikke bare var spændende, men også gik uden om de områder hvor truslen fra Taleban er størst. Første stop på turen tilbage fra Sandford var i Price. Her gav delingsføreren en kort tilbagemelding og instruktion for den sidste del af ruten.


Delingsføreren giver en kort tilbagemelding og instruktion til de støvede spejdere.

Det var spejdernes første skarpe opgave og den blev løst rigtigt godt. Spejderne var støvede og beskidte, men glade for at komme ud og løse rigtige opgaver og se noget af Afghanistan.