[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Nedslidte bygninger uden plads til hverken soldater eller køretøjer. Det er virkeligheden på Antvorskov Kaserne, som da den blev bygget i 1969 blev indrettet til en helt anden militær organisation end den, der skal findes plads til på kasernen i dag.

Derfor afsætter Forsvarets ledelse nu 69 millioner kroner til modernisering af den utidssvarende kaserne, hvor nye militære køretøjer optager en god del af den i forvejen sparsomme plads.

- De fylder så meget, at der stort set ikke er plads til soldaterne, siger oberst Ib Hedegaard Sørensen, som er chef for Gardehusarregimentet, der holder til på Antvorskov Kaserne.

Men køretøjerne er ikke det eneste, der fylder garagerne. Da der kun er to depotrum til kampenhedernes tre delinger, har man placeret containere til våben og materiel her. Det betyder, at der er endnu mindre plads til køretøjerne. En del af pengene går derfor til nye garager.

Med de nye køretøjer følger desuden flere soldater, så der skal også bygges nye våbenopbevarings- og briefingrum samt bad og omklædningsrum på kasernen.

Byggeriet er planlagt til at starte medio 2009 og forventes afsluttet ultimo 2010. Indtil byggeriet står klart, bliver der bygget en containerby, hvor kompagnierne kan opbevare deres materiel.

Oberst Hedegaard Sørensen er glad for pengene, som giver nye muligheder for indretning af arbejdspladserne på kasernen.

- Jeg håber, at man får en nemmere arbejdsdag, som kan føre energi over at arbejde med uddannelsen, og at flere får lyst til at tegne en kontrakt, siger han.