[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]


Soldater i Sandford slapper af.

I de to lejre i Green Zone, Sandford og Armadillo lever soldaterne primitivt. De indretter sig på bedste vis, så de kan få det bedste ud af forholdene. De laver møbler, køkkener og ovne, alt sammen for at tiden mellem patruljerne og vagttjenester kan forløbe hyggeligt. De skaber en fornuftig hverdag i et langt fra hverdagsagtigt miljø.


Containeren, der skal skabe kontakt til familierne er på vej gennem ørkenen.

Flere tiltag bliver gjort for at gøre livet lettere at leve. Det seneste velfærdstiltag af større betydning for Sandfords beboere er netop kommet. En kommunikationscontainer magen til dem, der er i Bastion og Price. Det betyder, at soldaterne nu har en container med telefonbokse og med internet-PC er. Forhåbentlig vil det gøre det nemmere for alle i Afghanistan såvel som i Danmark, at kontakten hjem er lige for.

Indtil nu har mulighederne været dårlige og i de tilfælde, hvor man efter flere uger har været i en lejr med net og telefon, har soldaterne måttet vente i alenlange køer for at kunne sende en hilsen hjem. Nu er det muligt at ringe hjem til fruen eller herren på selve bryllupsdagen eller på lillemandens fødselsdag. Udfordringen for teknikken bliver at få maskinerne til at overleve varmen og støvet.


Således er containeren indrettet. Til venstre ses dørene til telefonboksene og til højre de små internet båse.

Internet pc’erne vil helt sikkert også blive flittigt brugt. Forbindelsen er ikke lige så hurtig som under danske himmelstrøg, så videokonferencer bliver det ikke til. Messenger kommunikation og almindelig mailkorrespondance bliver der dog ingen problemer med, og mon ikke man også vil lure et par sportsresultater eller se, om just-eat.dk kan levere en pizza til lejren.

Armadillo er ikke glemt
I skrivende stund arbejder Camp-folkene i Bastion på at indrette endnu en container af samme slags. Planerne for den er, at den hurtigst muligt kommer til Armadillo. Så inden for nogle uger burde alle kompagnierne være i æteren.

Containerne indeholder:
  • 5 telefoner
  • 5 PC
  • Satellitforbindelse