[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Med regimentschef oberst I. H. Sørensen i spidsen, afholdt Gardehusarregimentet på Antvorskov kaserne torsdag den 28. august hjemkomstparade for de næsten 200 Gardehusarer der i 6 måneder har været udsendt til Helmand provinsen i Afghanistan.

De mange pårørende var også denne dag tilstede for at støtte og hylde deres soldater, og byde dem velkommen hjem til mere vante omgivelser og en mere normal hverdag.

Det har været den hidtil hårdeste udsendelse både fysisk og psykisk for Dansk indsats i Afghanistan, og chefen for de danske styrker oberst Jens Lønborg udtaler
- Vi gør meget ud af den psykiske efterbehandling i samarbejde med læger og psykologer, og de 2 feltpræster der har været med holdet i Afghanistan har været til stor hjælp.

Hvorfor går alle med armbånd
På ISAF hold 5 holdet ser man næsten ikke en eneste dansk soldat, uden et grønt og sandfarvet gummi armbånd med teksten DABG RC(S) – HELMAND - AFGHANISTAN.

Dette armbånd betyder meget for alle, da de næsten alle har været i tæt kontakt med en kammerat eller kollega, der er kommet til skade eller det der er værre.
Armbåndet købes for at støtte dem, der har brug for ekstra hjælp når de kommer hjem.


Ved køb af armbåndet, der koster 5 dollars, går ca. 3 dollars ubeskåret til den nyoprettede forening ”Støtte Til Soldater Og Pårørende” (STSOP).