[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Gardehusar Vig har modtaget Hestens Værns Ur. Uret er en hæder til den værnepligtige, som udmærker sig særlig ved godt horsemanship i omgangen med regimentets heste.

20-årige Mie Krogh Jedig Jensen, i ”trøjen” kaldet GH Vig har fået sin hjemby som soldaternavn således som der er tradition for ved Gardehusarregimentet.

Som en del af Mie's videre planer, er hun blevet kontraktansat ved Hesteskadronen, hvor hun har afviklet sin frivillige værnepligt på lige fod med de mandlige værnepligtige.

Hestens Værns Ur blev overrakt af foreningens næstformand, berider John Randskov, ved en højtidelighed på Antvorskov Kaserne i forbindelse med hjemsendelsen af værnepligtsholdet.

For at blive bereden Gardehusar gennemgår den værnepligtige først 3 måneders grunduddannelse inden den beredne tjeneste påbegyndes.

Tjenesten i eskadronen stiller store krav til den enkelte Gardehusar. Hestene skal rides hver eneste dag og passes døgnet rundt.

Man skal deltage i eskorter, f.eks. ved nytårskur, udenlandske statsbesøg, ambassadørmodtagelser og opvisninger, og hver onsdag er der byridning i regimentets nuværende hjemby Slagelse.

Flere oplysninger ved Foreningen Hestens Værn, tlf. 4586 8774, www.hestens-vaern.dk