[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Bare fordi man er langt væk hjemmefra, er det ikke ensbetydende med, at man skal glemme de nationale festdage. Således markerede de danske soldater i Forward Operating Base (FOB) Price Grundlovsdag torsdag den 5. juni.


De britiske kokke havde lavet to specielle lagkager i anledning af Grundlovsdag.

Dannebrog og søde sager
Den danske stab havde inviteret både danske og allierede kollegaer til en reception i hovedkvarteret, hvor der var disket op med næsten kolde sodavand, lækre kager og andet sødt til ganen. Stabschefen holdt en informativ grundlovstale og afsluttede med at uddele ISAF NATO medaljen til kaptajn Thomas, som har været vagthavende officer ved staben i FOB Price i en længere periode. Flere danske soldater fik også mulighed for at genopfriske deres egen viden om Grundlovsdag takket være de mange høflige spørgsmål fra de allierede gæster.


Stabschefen holdt tale, mens soldaterne nød lækkerierne.

Quiz og heksehyl
Danskerne i Helmand gør i det hele taget alt for at skabe hyggelige stunder. I FOB Price afholdes der f.eks. regelmæssigt quiz-aftener, hvor kaptajn Søren – notorisk quiz-mester fra en tidligere udsendelse til Irak – styrer slaget og udtænker snedige spørgsmål til både danske, britiske og amerikanske hold. Næste indslag fra de initiativrige danskere er fejringen af Skt. Hans, som for vores allierede synes som et sært og lettere hedensk ritual. Disse sociale sammenkomster er således et kærkomment afbræk i danskernes syv dages arbejdsuge, der medvirker til at sprede glæde og latter i den multinationale lejr FOB Price.


Quizaften udenfor den engelske NAAFI (kiosk).