[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Initiativet til at oprette særlige stillinger til sårede soldater er taget af bankdirektør Peter Vinther Christensen i Salling Bank, hvor den første øremærkede uddannelsesplads allerede står klar.


Per Vinther Christensen

- Hvis der dukker en såret soldat op i morgen med ønsket om og forudsætningerne for at blive uddannet hos os, ja så er vi klar.  Der er dog et par juridiske ting, der skal på plads først. Men det er Forsvarets Personeltjeneste i fuld gang med at få styr på, siger Peter Vinther Christensen, der tillige er formand for Interforce Region Midtjylland.

Som det er i dag, får alle soldater, der såres under tjenesten i en international mission, tilbudt omskoling og efteruddannelse til et job i forsvaret. Så stort set uanset eventuelle mén er soldaten sikret et job i forsvarets regi – typisk et job af administrativ karakter.- Forsvarets nuværende tilbud til sårede soldater er en rigtig fin ordning. Og tanken med at lade Interforce virksomhederne oprette særlige uddannelsespladser skal blot ses som et yderligere tilbud til de soldater, der eventuelt ønsker andre udfordringer end dem, forsvaret kan tilbyde. Eksempelvis i finanssektoren, hvor jeg selv kommer fra, siger Peter Vinther Christensen.

Super godt initiativ
I forsvaret har man taget positivt imod initiativet, som man ser som et godt alternativ til de tilbud, sårede soldater får med henblik på at fortsætte i forsvaret.

- Vi er rigtig glade for håndsrækningen, der er et super godt initiativ. Vi gør alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe soldater, som såres i tjenesten. Men selv om forsvaret er en meget bred organisation med mange job-muligheder, er det ikke alle, der ønsker at fortsætte i forsvaret. Og her vil det være rigtig fint, hvis vi kan tilbyde alternative muligheder i virksomheder, der er tilknyttet Interforce. Organisationen har jo tilknyttet virksomheder fra alle dele af Danmark, hvilket er en stor fordel, hvis en såret soldat ønsker at bo og arbejde i en bestemt del af landet, siger kommandør Annemette Ruth, der er chef for Policy- & Rådgivningsafdelingen i Forsvarets Personeltjeneste.

Når de nærmere detaljer om ordningen om Interforce uddannelsespladser til sårede soldater er på plads, vil alle Interforce støttevirksomheder modtage yderligere information i et brev, hvor interesserede virksomheder også vil kunne tilmelde sig.

Siden 1992 er 69 danske soldater kommet til skade i de internationale missioner. 45 af de tilskadekomne soldater har fortsat en eller anden form for ansættelse i, eller modtager løn fra,  forsvaret.

Læs hele artiklen i Interforce News nr. 4/2007

Tryk her for at læse mere her om initiativet