[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

En konstabel fra den danske bataljon oplevede natten til den 15. oktober en voldsom allergisk reaktion. Det førte til, at han og to af hans kollegaer i FOB Armadillo måtte søge hjælp på infirmeriet og der indrømme, at de havde indtaget en form for rusmiddel.

"Dette er en opførsel, som vi på ingen måde tolererer.
Vi er alle hernede meget skuffede over, at der er nogen blandt os, der kan finde på at tage euforiserende stoffer. Vi har en nul tolerance overfor euforiserende stoffer og alkohol, da vi alle skal være klar til at blive indsat med kort varsel.

Disse personer har ikke bare potentielt sat deres eget liv på spil, men også kammeraternes, som eventuelt har skullet regne med deres støtte. Samtidig er vi vrede over, at disse tankeløse personer har sat en mørk plet på hold 6’s ry. Det fortjener resten af dette hårdt arbejdende og dygtige hold ikke”, udtaler chefen for den danske bataljon, oberst Keld Christensen.

De tre konstabler er blevet afhørt. De sigtede har alle tre indrømmet, at de har indtaget et rusmiddel af ukendt type. Forsvarets Auditørkorps er nu ved at undersøge sagen nærmere.

Den konstabel, som oplevede at få en allergisk reaktion, blev indlagt på felthospitalet i Camp Bastion, mens de øvrige forblev på infirmeriet i deres lejr. Ingen af de tre involverede modtog medicinsk behandling, men blev holdt til observation indtil det lægefaglige personale vurderede, at påvirkningen var forsvundet.
De pårørende til de tre soldater er underrettet.

Soldaterne vil hurtigst muligt blive sendt tilbage til Danmark.

Konsekvenserne for de tre soldater og deres fremtid i Forsvaret vil blive taget op til overvejelse, når de returnerer til Danmark.
Forsvarets Personeltjeneste vil efter en individuel vurdering senere beslutte om de fortsat kan være ansat i Forsvaret.

Hærens Operative Kommando har ikke haft fortilfælde, hvor soldater fra den danske bataljon er blevet straffet for lignende forseelser.