[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

En dansk soldat mistede tidligt lørdag morgen livet under en afsiddet patrulje. En anden soldat blev lettere skadet under angrebet. Begge soldaters pårørende er underrettet. 

Soldaterne fra 3. deling fra 3. mekaniserede infanterikompagni fra Den Kongelige Livgarde var på patrulje til fods i den nordlige del af det danske ansvarsområde, da de kom under angreb.

En soldat blev ramt af skud. Kammeraterne i delingen ydede førstehjælp på stedet, indtil han kunne evakueres. Helikopteren nåede hurtigt frem, men på trods af en professionel indsats fra hans kammerater og redningsfolkene i helikopteren, blev han erklæret død ved ankomsten til felthospitalet.

Den anden soldat havde mindre skader, men blev også fløjet med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, hvor han nu er under behandling for lettere skader.

Chefen for Den Danske Kampgruppe, oberst Karsten Kjær udtaler:

” Dagen i dag er den, vi gør vores yderste for at undgå. En soldat er i dag faldet i Helmand i Afghanistan. Vi har ikke bare mistet en soldat, men også en kollega og kammerat. Han vil blive savnet. Vores tanker går også til hans familie og venner derhjemme, som vi ved går en svær tid i møde.
I denne svære situation gælder det om at støtte hinanden. Vi har fortsat en vigtig opgave at løse, så tabet ikke har været forgæves.”

Stabschefen for Hærens Operative Kommando, brigadegeneral Peter Harry Lund, udtaler:

”Vi har i dag mistet en af vore soldater i Helmand i Afghanistan.
Det er et hårdt slag for os alle, men særligt for soldatens pårørende. Det er med den største medfølelse, vi tænker på dem i denne svære tid.
Vi gør hvad vi kan for at støtte familien og soldaterne i Helmand – de har fortsat en vigtig opgave at løse.”Til redaktionerne:

Hvis artiklen videregives, bedes I venligst oplyse, at de pårørende er underrettet.