[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Danske soldater fra 2. Lette Opklaringseskadron kom mandag middag i ildkamp med Taleban. Fjendtlige styrker udløste et ildoverfald mod den kørende danske patrulje. De danske soldater besvarede straks den fjendtlige ild og kampen stod på i få minutter.

Den fjendtlige styrke besvarede herefter ikke ilden og den danske styrke kunne fortsætte sin patrulje og vende uskadte tilbage til patruljebasen.
Der var ingen tegn på at civile opholdt sig i nærheden af kamphandlingerne.

En time efter hændelsen ankom flere lokale beboere dog med en far og hans to døtre, som alle tre var ramt af skud. Sanitetsfolkene i den danske patruljebase kunne konstatere, at et barn var dødt. De behandlede straks den sårede fader og hans halvvoksne datter, indtil en helikopter kunne evakuere de sårede til felthospitalet. De er begge uden for livsfare.

Den Danske Kampgruppe iværksatte straks en undersøgelse af hændelsen.
De foreløbige undersøgelser tyder på, at de lokale beboere ikke er ramt af skud fra den fjendtlige overfaldstyrke, men fra den danske styrke.

Kampgruppen har i de seneste dage været i god dialog med de lokale beboere, og forsøger at hjælpe familien så godt som muligt.
Stemningen overfor de danske styrker i området er positiv, trods den beklagelige tragiske hændelse.