Nyheder
Døgnrapport
Arrangementer
Forsvarets arealer
Publikationer
Selv om alle soldater kender risikoen, og selv om alle ved, at ingen krige er uden ofre, bringes tingene i perspektiv, når en dansk soldat falder. I MOB Price kommer oberstløjtnant Michael Engholm, der er næstkommanderende i Den Danske Kampgruppe, ind på dette:
”Jeg tror, at vi alle vakler en stund, når vi mister gode danske soldater for den opgave, vi er sat til at løse. Spørger os selv, om det er prisen værd. Er det værd at miste kammerater for? Er det værd at risikere livet for?
Det er helt i orden at stille sig selv disse spørgsmål. Det er en del af det at være et tænkende menneske. Det er en del af det at være professionel soldat.
For nylig sagde de danske medier. ”Soldaterne tror ikke på missionen,” lød det. ”Det passer ikke,” sagde vi hernede fra. Det passer ikke. For vi tror på, at vi gør en forskel hernede. Ikke fra dag til dag, men over tid. Fra hold til hold.
Derfor ved vi også, at vi efter sorgen må rejse os igen. Mobilisere de fysiske og psykiske kræfter, der skal til for at fortsætte. Det kendetegner en stærk og professionel enhed. Det kendetegner ikke mindst soldaterne i Den Danske Kampgruppe, der igen i morgen, på trods af i dag, fortsætter med at løse de opgaver, som vi er sendt til Afghanistan for.”
”Three flags” dannede rammen om mindehøjtideligheden i MOB Price. FOTO: Forsvarets Mediecenter.
En god soldat og en god kammerat
Også eskadronchefen, major Jacob Bjerborg giver sine ord med:
”På sin egen stille og betragtende måde løste han sine opgaver pligtopfyldende og modigt. Man kunne altid regne med ham, selv om han ikke var den, der med store armbevægelser og højtråbende adfærd stjal opmærksomheden. K.P. fokuserede på at være der for andre, passede sit arbejde og gjorde sit ypperste for altid at leve op til det ansvar, han blev givet.”
At Kenneth Patrick Nielsen var den lidt stille soldat, der troligt løste sine opgaver og altid var der for sine kammerater, gik igen i kammeraternes taler.
For Kenneth var godt ikke godt nok. Han stræbte til stadighed efter at blive bedre. Han var gruppens Benjamin, men ”hvad han manglede i tjenestetid, havde han i gejst, vilje og lyst,” som Kenneths gruppe beskriver det.
”K.P. vil altid blive husket i 3. deling som en rigtigt god kammerat og soldat. Vi vil altid huske ham og de gode minder, vi nåede at få sammen med ham.”
Mørket har sænket sig over Helmand. Et levende lys brænder. Mindeceremonien er slut. Men det er ikke slut for den familie, der har mistet, eller for kammeraterne hernede. ”We will remember them,” hedder det i Robert Lawrence Binyons digt fra 1914, som også blev læst til ceremonien. Kenneth Patrick Nielsen vil blive husket.
Æret være hans minde.
Kammeraterne taler om Kenneth. FOTO: Forsvarets Mediecenter.
Før Kenneth Patrick Nielsen i juli 2009 blev udsendt til Den Danske Kampgruppe i Afghanistan gjorde han tjeneste som konstabel ved Opklaringsbataljonen, som er opstillet på Bornholm. Patrick var tilknyttet Gardehusarregimentet.
Konstabel Kenneth Patrick Nielsen døde i går af sine kvæstelser, efter at han under en patrulje var blevet ramt af en improviseret sprængladning. Kenneth blev 23 år. Hent alle billeder via dette link (17 MB) De pårørende ønsker ikke at blive kontaktet af medierne og håber, at dette ønske bliver respekteret. |