[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Hele foråret har TV-seere i Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster og Møn fået Hærens Basisuddannelse – HBU –tæt ind på livet.

Gennem 18 afsnit har seerne kunnet følge ”Rekrutterne”, som serien hed, i 1.gruppe, 3. deling i 1. HBU-kompagni ved Gardehusarregimentet fra den 2. februar, da de unge værnepligtige mødte på Antvorskov Kaserne, til de blev hjemsendt den 29. maj.
”Rekrutterne” blev sendt i en kort ti minutters version hver torsdag aften samt i en længere 30 minutters version hver fredag formiddag frem til sankthans. 


Hvis man skal følge ”Rekrutterne” på tæt hold, så må man med hele vejen, Her er journalist Mads Gudiksen og fotografen Anders Albjerg ved at gå til ro i deres bivuakker en vinternat i Charlottedal Skov.

TV 2’s regionale station i området, TV2 Øst, var på pletten fra den dag, da de unge mennesker mødte på kasernen, og fik allerede her et første indtryk af, hvilke forventninger, værnepligtige anno 2009 har til fire måneders tjeneste. Nu lægges der op til at følge dele af februar-holdet med fire udsendelser gennem den videre uddannelse i Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse – HRU, hvor de stadig uddannes i rammen af 2. Brigade, og siden med en ny serie om hold februar 2009 fra missionsområdet i Afghanistan til næste år.

Det har efter den popularitet, ”Rekrutterne”fik, været helt naturligt at gå videre med nye programmer gennem den efterfølgende uddannelse og helt ud i missionsområdet, fortsætter journalist Mads Gudiksen - Når vi har valgt kun at lave fire programmer fra HRU, skyldes det, at denne uddannelse er præget af mange gentagelser, fordi soldaterne skal have færdighederne ind på rygraden, men gentagelser er absolut ikke godt i fjernsynet, så hellere lidt færre udsendelser herfra, som viser nogle af de markante ting i uddannelsesforløbet, og så gå mere i dybden med soldaternes liv og hverdag i selve missionsområdet og selvfølgelig deres hjemkomst. 


Gruppen samlet under uddannelse i snevejr. I forgrunden gruppeføreren, sergent Christian Grauholm, fotograf Anders Albjerg, journalist Mads Gudiksen og lydmand Rasmus Kajhøj.

Desværre var der ingen fra ”vores”gruppe, der valgte at gå videre til HRU og den efterfølgende udstationering, så vi vil allerede i de fire HRU-programmer prøve at finde nye gennemgående figurer fra sendeområdet, slutter Mads Gudiksen.