[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Journalist Mads Gudiksen og et TV-hold fra TV2's regionale station, TV2 Øst i Vordingborg, følger i serien "Rekrutterne" det hold værnepligtige, der begyndte deres uddannelse på Antvorskov Kaserne ved Slagelse først i februar. TV-holdet vil følge de værnepligtige, til de bliver hjemsendt med udgangen af maj.


Programmerne følger 1. Gruppe i 3. deling. Her er Mads Gudiksen i samtale med delingsføreren under en optagelse.
 
Ved at følge 1. Gruppe i 3. Deling ved 1. HBU-kompagni i Uddannelsesbataljonen ved Gardehusarregimentet tæt, håber TV-stationen at kunne give seerne en oplevelse af, hvordan der er at starte i hæren - på godt og ondt. HBU er som bekendt en forkortelse for Hærens Basisuddannelse altså de unges fire måneders aftjening af værnepligten.

TV-holdet fulgte med fra den dag, de værnepligtige mødte forventningsfulde op som helt almindelige civile unge, til de sidst på dagen stod i camouflageuniform som soldater. TV-holdet vil i hele HBU-perioden besøge de indkaldte cirka en gang om ugen. Holdet følger med i både de grundlæggende militære uddannelser og i de fysiske strabadser.


”Frokost i det hvide” kunne være titlen på dette foto, der viser et eksempel på, hvordan TV-holdet følger de værnepligtiges dagligdag.

Mads Gudiksen får i en afslappet, men seriøs atmosfære - tilsat et stænk humor - de unge mennesker til selv at beskrive deres nye tilværelse i såvel forventninger som reelle oplevelser.

VIDEO: 
Se TV-stationens trailer forud for premieren torsdag den 19. februar

Programmet bliver sendt hver torsdag aften kl. 19.50 i en version på ti minutter og i en 30 minutters version fredag formiddag kl. 11.00.
 
Seere, der bor udenfor TV2 Øst's normale sendeområde på Sjælland, kan følge programmerne live på: www.tv2east.dk