[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Efter mere end næsten 60 års fravær blev de smukke gaslamper fra Gardehusarregimentet i Næstved atter sat tilbage på pillerne ved indgangen til Østerbrogades Kaserne - med tak for lån.
 


En af de smukke gamle gaslamper - Foto: Anja Löffler 

Gardehusarregimentets Hesteskadron med regimentschefen i spidsen var taget til Østerbrogade Kaserne for officielt at tilbagegive lamperne til området, som i dag ejes af Pædagogernes Landsforenings Pensionskasse og som rummer både kontorer, butikker og boliger, samt et righoldigt kulturliv med teatre og restauranter.

Oberst T.M. Paulsen sagde bl.a. ved genindvielsen, ”På trods af det talstærke fremmøde fra regimentet, var Gardehusarerne ikke kommet til Østerbro for at generobre området og kasernen, selvom man kortvarigt kunne være fristet til det, når man så hvor smukt det fremstår i dag. Derimod var det som Chef for Gardehusarregimentet en stor glæde at kunne give dem tilbage til området”.
 


Gardehusarer på Østerbro - Foto: Anja Löffler

Tidligere regimentschef Kammerherre, Oberst I.H. Sørensen havde som Præsident for Danske Gardehusarforeninger og initiativtager til arrangementet, fået overdraget det ærefulde hverv at tænde lamperne.
 


Gardehusarer foran Kasernen på Øster Fælled Torv med pauker i front
Foto: Anja Löffler

Festligheden blev overværet af mere end 1.000 lokale beboere som fik en stor oplevelse i det smukke vejr.