[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Mange års professionel træning som førstehjælpsinstruktør i hæren sad på rygraden, da Marlene stod på tribune F med en fadøl og skrålede med på Bruce Springsteens sange i Herning, sammen med 50.000 andre friske publikummer, hvor også forsvarsminister Søren Gade var iblandt.

En 53-årig mand, der havde lidt af åndenød op til koncerten, fik pludselig hjertestop og faldt om cirka klokken 22.35 ved en af opgangene ved tribune F.
- Jeg hørte folk råbe efter en læge. Det er jeg ikke, men jeg kan førstehjælp, så jeg tilbød min hjælp, fortæller Malene Møllekær fra Veksø, der er på barselsorlov og nød en friaften med sin mand, mens søsteren var babysitter.

Kold og ligbleg
Da hun kom frem til den bevidstløse mand, var han kold og gråbleg. En anden koncertgæst var allerede i gang med at give hjertemassage, men lod Marlene Møllekær tage over. Hun kæmpede for mandens liv, men frygtede, at han ikke stod til at redde.
- Jeg kunne se på den åbne mund og øjnene, at han var væk. Jeg var meget bekymret over hans farve. Men jeg kunne se, førstehjælpen virkede, fordi hans mund gav efter for det luft, der kom ud. Jeg havde et godt samarbejde med en kvinde, som gav kunstigt åndedræt og en ung mand, som sad og holdt den livløse i hånden.

Ifølge politiet leverede Marlene Møllekær og samaritterne lige netop den indsats, som reddede mandens liv.

Seniorsergent Marlene Møllekær skulle oprindeligt havde deltaget på hold 7 i Afghanistan som kommandobefalingsmand, men en lykkelig begivenhed indtraf i familien, da hendes første barn var på vej, og hun måtte nøjes med at træne med sine folk uden at komme med på sin tredje mission.
Hun har tidligere gjort tjeneste i Kosovo og Afghanistan.

Det kan tilføjes, at sønnen til den 53-årige mand ringede til Marlene og fortalte, at der var stor ros fra lægerne for livreddende førstehjælp på Kritisk/intensiv afdelingen på Skejby.

Den 53-årige rejsemontør vågnede næste dag kl. 16 efter flere ballonudvidelser på kranspulsåren og kunne intet huske. Men han er selvsagt meget glad og taknemmelig for, at den rigtige førstehjælp holdt ham i live.