[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

- Jeg må desværre med sorg meddele, at vi tirsdag aften den 17. november mistede en af vore soldater, da
konstabel Rune Westy Zacharias Nielsen døde af sine kvæstelser på Rigshospitalet i København, siger chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Niels Henrik Bundsgaard.

- Med sårede soldater har man altid et håb om, at den kritiske situation vil udvikle sig til det bedre, men det håb brast desværre i aftes, og jeg har den største medfølelse med familien og de pårørende, der har levet med det samme håb, og som nu går en svær tid i møde, siger Niels Henrik Bundsgaard.

Rune Westy Nielsen blev 22 år. Han tilhørte 2. spejderdeling i 2. Lette Opklaringseskadron, som er opstillet på Bornholm og er en del af Gardehusarhusarregimentet.

Under en fodpatrulje i nærheden af patruljebasen Barakzai den 31. oktober blev han hårdt såret af en improviseret sprængladning. Kammeraterne ydede straks førstehjælp, og han blev hurtigt evakueret til felthospitalet i Camp Bastion. Kammeraternes hurtige handling på stedet og lægernes professionelle indsats gjorde det senere muligt at sende ham hjem til Danmark til videre behandling. Til trods for intensiv behandling på Rigshospitalet i København stod hans liv ikke til at redde, og han døde i går aftes af sine kvæstelser på Rigshospitalet.

- Vores tanker går til Rune Westy Nielsens familie og venner, som må lide dette svære savn, siger chefen for Den danske Kampgruppe, oberst Karsten Eiholm Kjær. - Også her i de danske lejre er tabet et hårdt slag ikke mindst for hans nærmeste kammerater. Vi har ikke blot mistet en soldat, men også en kollega og ven. Han vil blive savnet.

- I denne svære situation støtter vi os til hinanden og er fortrøstningsfulde ved, at både vi og Rune Westy Nielsens pårørende vil få al den nødvendige opbakning fra vores kolleger hjemme i Danmark. I den kommende tid vil vi rykke sammen og støtte hinanden. Vi vil tage den nødvendige tid til at tale med hinanden. Ligeledes vil vores feltpræster være en fast støtte for os, og specialiserede psykologer er allerede hernede til at hjælpe os med at komme videre.

- I disse timer står vi sammen skulder ved skulder. Flaget er på halv stang, og vi mindes vores faldne kammerat. I morgen står solen op igen og vi fortsætter med at løse vores opgaver i hans ånd, slutter oberst Karsten Eiholm Kjær.

Til redaktionerne:
Et foto af den dræbte vil blive offentliggjort senere.
Der er endnu ikke yderligere om begravelse/bisættelse.
De pårørende ønsker ikke at blive kontaktet af medierne.