[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Således gik flere af soldaterne fra stabs- og logistikkompagniet allerede lørdag i gang med at løse nogle af de opgaver, de vil blive stillet over for i løbet af deres udsendelse. Det drejede sig om en sanitets- og en bjærgningsgruppe, som gik på beredskab i MOB (Main Operating Base) Price. Samme dag begyndte flere af de nyankomne transportfolk at køre forsyninger ud fra Camp Bastion til netop Price og til FOB (Forward Operating Base) Armadillo.Turen fra Kabul til Camp Bastion foregik ombord på et af Flyvevåbnets Hercules-transportfly.

Arbejdet fulgte efter et par dage med mange timers transport fra Danmark og en grundig certificering af alle nye udsendte i Camp Bastion. Under den såkaldte certificering gennemgår alle de nye et uddannelsesforløb for at sikre, at deres grundlæggende færdigheder er på plads, inden de går i gang med arbejdet i en af de danske lejre. Det drejer sig blandt andet om indskydning af våben, kendskab til miner og minesøgning, førstehjælp under kamp og foredrag om, hvordan man holder en god hygiejne.Turen til og fra skydebanen ved Camp Bastion var knapt så behagelig som flyveturen: På ladet af en lastbil.

I løbet af de næste uger følger resten af folkene fra hold 7, og de vil løbende begynde at overtage ansvaret og opgaverne fra hold 6.