[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Konstabel Kenneth Patrick Nielsen, der blev dræbt den 25. november i Afghanistan, kom fredag den 4. december til Roskilde Lufthavn i et Hercules 130-J præcis kl. 11.

Kisten med den faldne soldat blev båret ind i hangaren, mens Den Kongelige Livgardes Musikkorps spillede ”Kongernes Konge”.


Flyvevåbnets Hercules 130-J landede præcist til tiden kl. 11, og kisten blev båret ud af flyet og ind i hangaren. Fotos: Per A. Rasmussen.

Inde i hangaren var de nærmeste pårørende, familie, venner og kollegaer samt et æreskommando med Gardehusarregimentets fane og chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Niels Henrik Bundsgaard.


Den Kongelige Livgardes Musikkorps spillede ”Kongernes Konge”, mens kisten blev båret ind i hangaren. Bag kisten ses major Egon Sørensen sammen med feltpræst Andreas Christensen.


Kisten blev båret af kollegaer fra Gardehusarregimentet.

Chefen for Gardehusarregimentet, oberst Tommy Paulsen, gik frem til kisten og lagde en buket blomster og sagde:

- Nu står vi så ved afslutningen af Kenneth rejse – han har levet og oplevet i Afghanistan i et omfang, vi andre kun kan misunde. Han har sin unge alder til trods ydet en stor uselvisk indsats for andre, for mange, ja, for sin elskede bornholmerenhed, for sit regiment, for Danmark og for, at mennesker kan leve i fred og frihed – meget større bliver det næppe!

Så nu skilles vi Kenneth, og vi overgiver dig til dine elskede – til din familie.

Vi ved Gardehusarregimentet er stolte over at have kendt dig – jeg er som regimentschef stolt over at have haft en husar af din støbning!

Vi vil ikke glemme dig, vi vil værne om dit minde og ære dig som den helt, du er!

Derefter talte feltpræst Andreas Christensen og lyste velsignelsen.

Kisten blev derefter båret ud til den ventende rustvogn, mens musikkorpset spillede ”Det var på Isted Hede”.

Der er militær begravelse af Kenneth Patrick Nielsen fra Køge Kirke den 9. december kl. 13.

Læs oberst Tommy Paulsens tale her.