[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

“We’re not gonna take it.”
Sådan indledte Decco-band deres første koncert på touren rundt i Helmand-provinsens danske lejre.


Der var ingen fadøl, men ellers var festivalstemningen god nok. Foto: Michala Dieckmann.

Bandet leverede et tiltrængt afbræk i hverdagen med koncerter i de tre største danske lejre – Bastion, Price og Armadillo.

I Price blev to lastbiler stillet op side om side, og deres lad udgjorde en interimistisk scene under den natsorte ørkenhimmel. Og så var der tråd!

Repertoiret spændte fra gamle Metallica-klassikere til det sidste nye hit fra Kings of Leon. Begge dele vakte begejstring blandt såvel danske som britiske tilskuere.
Briterne var til gengæld lidt mere tøvende overfor gode, gamle danske numre fra Gasolin. Men med en formidabel indsats fra bandets forsanger, lykkedes det at få alle til at synge med.

I Armadillo blev koncerten til et helaftensarrangement. De klassiske feltrationer blev i dagens anledning skiftet ud med grillede bøffer. Det var derfor et mæt og veltilfreds publikum, der tog imod Decco-band.


En overskåret olietønde er en udmærket erstatning for kuglegrillen derhjemme. Foto: Knud Eriksen.

Og fællessang var der masser af anledning til. Gennem det meste af koncerten i Price blev der skrålet med, så det gav genlyd helt ind til Gereshk by. Også i Bastion var stemningen høj, og mon ikke der har været en enkelt eller to blandt de danske soldater, som har måttet nøjes med at hviske dagen derpå.


Det var et veloplagt band, der gav alt, hvad de havde, i Bastion. Foto: Morten Fredslund.

Det er ikke første gang, bandet lægger vejen forbi Afghanistan, og ifølge forsangeren bliver det forhåbentlig heller ikke den sidste.