[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Tre soldater fra Danish Battle Group blev onsdag formiddag dræbt, da en eksplosion ramte deres køretøj på Highway 1, der er hovedvejen gennem det danske ansvarsområde.
De pårørende er blevet underrettet.

De tre soldater var alle fra Gardehusarregimentet og en del af spejdersektionen i Stabs- og Logistikkompagniet. De var alle i det forreste køretøj i en kolonne, der var på vej fra Main Operating Base (MOB) Price til Patrol Base (PB) Barakhzai, da det blev ramt af en eksplosion.

Der blev straks meldt over radioen, og evakuering blev iværksat med det samme. Samtidig blev der ydet førstehjælp på stedet. Den resterende del af enheden sikrede området, og en vagthavende reaktionsstyrke i MOB Price blev sendt af sted for at støtte enheden.

De tre sårede blev hurtigt hentet med helikopter ved ulykkesstedet og fløjet til felthospitalet i Camp Bastion. Desværre var skaderne så alvorlige, at de alle blev erklæret døde ved ankomsten til felthospitalet.

Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Niels Henrik Bundsgaard, udtaler:

”Vi har i dag mistet tre af vore soldater, der blev dræbt i det sydlige Afghanistan, da deres køretøj blev ramt af en eksplosion.
Det er et hårdt slag for os alle.
Familie og pårørende til de faldne soldater er naturligvis hårdt ramt, og det er med den største medfølelse, vi tænker på dem i denne svære tid.
Styrken i Helmand er dybt berørt over at have mistet tre kammerater og kolleger, men vi gør, hvad vi kan for at støtte dem – de har fortsat en vigtig opgave at løse.”

De nærmeste pårørende er blevet underrettet.