[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Præcis klokken ti torsdag formiddag trådte en jægerpatrulje, frømand Jonas L. Awsy, Gardehusaren konstabel Martin Paszkiewics Aaholm og feltpræst Thomas Østergaard Aallmann ind ad døren på Amalienborg, hvor HKH kronprins Frederik stod parat til at hædre dem.
- I flytter og har flyttet en masse ting. Nogle har betalt den højeste pris. Det er sørgelig, men en del af det at være soldat, sagde kronprinsen til de fremmødte i en meget personlig tale.

Den alvorligt sårede Martin Paszkiewicz Aaholm sad ned under ceremonien, men var ellers gående på trods af to benamputationer.
- Jeg er utrolig stolt over at modtage legatet og sidde i så fint selskab og blive hædret. Det er stort, sagde Martin Paszkiewicz Aaholm.

- I ved mere end nogle andre, at I betyder noget for jeres land, afsluttede kronprinsen til tale til legatmodtagerne.

Kronprinsen tog sig god tid til at tale med de fremmødte efter uddelingen af legaterne.

Anders Lassen Fonden, der er under protektion af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, har navn efter den enestående personlighed Major Anders Lassen, der gjorde en formidabel indsats for Danmark under Anden Verdenskrig.

Jægerpatruljen fik legatet for at have udvist ekstraordinært stort mod og operativ effektivitet i de opgaver, som jægerkorpset var indsat i i 2009. Herunder i særdeleshed i en række specifikke højrisikooperationer sammen med enheder fra den danske kampgruppe.

Frømand Jonas L. Awsy blev alvorligt såret under en øvelse. Uheldet har ændret hans liv fuldstændigt. Derfor får han legatet til at støtte i en tid, hvor han skal ændre sin livsbane.

Konstabel Martin Paszkiewicz Aaholm fra Gardehusarregimentet fik legatet, da han den 1. juli 2009 blev hårdt såret af en IED under hårde kampe mod Taleban.

Feltpræst Thomas Østergaard Aallmann fik legatet, efter han på hold 5 ISAF har udvist et særdeles stort og ærligt engagement for soldaternes liv, vilkår og forhold i missionsområdet. Et stort personligt mod har været fremherskende for hans gerninger som præst.

Billeder til brug for pressen

Feltpræst Thomas Østergaard Aallmann

HKH kronprins Frederik og frømand Jonas L. Awsy

HKH kronprins Frederik og konstabel Martin Paszkiewicz Aaholm

Feltpræst Thomas Østergaard og HKH kronprins Frederik

Total

Major Anders Lassens medaljer