[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Fredag eftermiddag blev en dansk soldat dræbt og to andre såret, da et køretøj blev ramt af en eksplosion, Ved samme episode kom yderligere tre soldater lettere til skade. Det skete i nærheden af Forward Operating Base Armadillo.

Soldaterne er fra Gardehusarregimentets 2. Lette Opklaringseskadron, der kommer fra Opklaringsbataljonen på Bornholm.

Kammeraterne ydede straks førstehjælp, ligesom der var sanitetspersonel med, som gjorde deres bedste for de sårede. Soldaterne blev kort efter evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion.

Den ene soldat blev kort efter ankomst til felthospitalet erklæret død. De to sårede soldater er fortsat under behandling. De tre tilskadekomne er fortsat på felthospitalet.

De pårørende til alle seks soldater er underrettet.

Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Niels Bundsgaard, udtaler:

- Jeg må med sorg meddele, at vi i dag har mistet en af vores soldater, der døde af sine kvæstelser efter en eksplosion, samtidig blev to andre soldater såret og tre kom lettere til skade. Det er et hårdt slag for os alle, men særligt for de pårørende. Jeg tænker på dem.

Vi vil støtte de pårørende, så godt som vi kan i denne svære tid. Mine tanker går også til vores soldater i Helmand, der på trods af denne tragiske hændelse fortsat skal løse en vigtig opgave.