[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Farvel Jonas
AFGHANISTAN: Onsdag aften sagde soldaterne det sidste farvel til premierløjtnant Jonas Peter Pløger. Han faldt i kamp for præcis en uge siden, da han som den sidste var på vej ud af den grønne zone 
 
 
 

Af Rani Bech

Mørket var allerede faldet på, da soldater i forskellige lejre samledes klokken 20 lokal tid for at tage en sidste afsked med den faldne soldat premierløjtnant Jonas Peter Pløger.

Med foldede hænder og bøjede hoveder mindedes de hver især den kammerat, delingsfører og soldat Jonas Peter Pløger var.

Som oberst og chef for Den Danske Kampgruppe Flemming Mathiasen sagde i sin tale, var Jonas Peter Pløger kendt af mange på tværs af enhederne i kampgruppen.

- Jonas, din deling elskede dig højt. Alle, der kendte dig, beundrede dig og nød at være i dit selskab. Meningsløsheden er svær at overvinde, men den må ikke føre til mismod. Om end det er med tårer i øjnene, at vi siger farvel til dig idag, vil vi hæve blikket og se fremad, lød det i talen af Flemming Mathiasen ved ceremonien i Camp Bastion.

I Budwan, hvor Jonas Peter Pløgers kompagni Charliekompagniet er, tændtes en flamme, som langsomt brændte ud, mens soldaterne lyttede intenst til feltpræstens ord.

Vi vil savne dig dybt
I nat vil kisten blive ført ombord i det fly, der skal flyve Jonas Peter Pløgers kiste hjem til hans efterladte i Danmark. Det sker ved en såkaldt Ramp Ceremony i Camp Bastion.

Soldaterne vil tage afsked i den sorte ørkennat, og præsten vil lyse sin velsignelse over kisten, inden Jonas Peter Pløger begiver sig ud på sin sidste rejse. I mens vil de sidste ord i Flemming Mathiasens tale stå tilbage i sanddisen over Helmand.

- Tak fra alle os, der fik lov at lære dig at kende. Jonas, vi vil savne dig dybt. Ære være dit minde.

Læs taler på forsvaret.dk/hok