[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Flagdag og hjemkomstparade
FLAGDAG: For ti dage siden marcherede hjemvendte soldater fra Kosovo gennem Holstebros gader og blev modtaget af byens borgmester – På Danmarks Nationale Flagdag 5. september marcherer ISAF Hold 9 gennem København til Rådhuspladsen  
 

Danmarks Nationale Flagdag den 5. september bliver højtideligholdt med arrangementer over det ganske land. Dagen blev indført i fjor som en hyldest til alle danskere, der har tjent under Dannebrog under fremmede himmelstrøg, hvad enten det har været som soldat, redningsarbejder, politi eller civil.

For militært ansatte har dagen flere gennemgående træk, uanset hvor højtideligheden holdes, blandt andet flaghejsning og parade og march gennem byen. Nogle steder holdes der gudstjeneste, andre mindes faldne med et minuts stilhed og andre steder vil der blive foretaget kransenedlæggelser ved mindesten.

I Fredericia har man formået at hente NATOs generalsekretær, tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen til byen, hvor han er gæstetaler ved byens rådhus. Man kan finde en komplet oversigt over dagens arrangementer på denne hjemmeside www.folkogforsvar.dk.

Kontingentmarch i København
Efter et halvt år i Afghanistan vil de hjemvendte soldater fra ISAF hold 9 på flagdagen den 5. september gå gennem Københavns gader. Soldaterne marcherer fra Livgardens Kaserne, fortsætter ad Købmagergade til Strøget og ender på Rådhuspladsen. Her vil der være parade.

Senere – kl. 13.30 – kan man så overvære den store parade med alle de udsendte fra det seneste år på Christiansborg Slotsplads.

De danske soldater fra ISAF hold 9 har det sidste år ydet et imponerende stykke arbejde med deres liv som indsats i Afghanistan, og de har gjort det under særdeles vanskelige vilkår.

Giv de hjemvendte soldater din opbakning og støtte, og vis dem din respekt for deres indsats i Afghanistan. Stil dig op langs ruten om formiddagen d. 5. september og vær med til at hylde dem, når de går gennem København.

Se programmet for både parade og flagdag herunder:

09.30 ISAF Hold 9 træder an til parade på Livgardens Kaserne.
10.00 March gennem byen til Rådhuspladsen.
10.45 Kontingentparade på Rådhuspladsen med taler af en repræsentant fra Københavns kommune og chefen for Hærens Operative Kommando. Uddeling af medaljer.
11.15 Paraden slutter.
13.30 Flagdagsparade på Christiansborg Slotsplads med taler af repræsentanter fra Folketinget.
14.30 Reception ved Folketinget for soldater og særligt indbudte.
16.00 Receptionen slutter.
16.00 Koncert på Christiansborg Slotsplads ved De Blå Baretter.