[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Fredag den 19. februar rider Hesteskadronen gennem Algade. Eskadronen består af 25 heste med chefen for eskadronen, major Per Stangby Thuesen, i spidsen. 

kl. 10.45 vil Eskadronen ride fra Vordingborg Kaserne ad Boulevarden til venstre ad Algade. Byridtet afsluttes på Slotstorvet. Undervejs vil eskadronen gøre holdt ved Tøjeksperten, hvor formanden for Handelsforeningen Charlotte Riisberg vil hilse på chefen for Hesteskadronen med et glas portvin. Hestene bliver naturligvis ikke glemt. De får gulerødder.

Første ridt med spænding
Eskadronen består af værnepligtige, som blev indkaldt den 1. august 2009. Lidt over halvdelen af de værnepligtige er kvinder. I eskadronen vil der være ni trompetere og en paukeslager. Trompeterne har alle redet før, men aldrig spillet på trompet. De øver sig dagligt en time til halvanden. Paukeslageren har tidligere spillet på trommer, men har aldrig redet før. De glæder sig alle meget til deres første ridt.

Eskadronens 25 heste er hovedsageligt af dansk varmblod. Paukehesten er en friserhest. Husarerne vil være iklædt blå kappe med skråhue. 

En festlig dag
For at markere paraden for soldaterne fra Kosovo er der i løbet af dagen flere festlige indslag i byen. Fra kl. 10.00 er der udstilling af militære køretøjer i Algade. kl. 13.00 vil køretøjer fra Veterankøretøjsforeningen fra Gardehusarregimentet køre igennem Algade. Kl. 14.00 og kl. 15.15 er der koncert med Hjemmeværnets Musikkorps. Dagens afsluttes med Prins Jørgen Garden, som går gennem Algade kl. 16.00.

Pressen er velkommen til at deltage i hele arrangementet. Kontakt presseofficer, kaptajn Niels Brandt, for nærmere detaljer samt udlevering af pressekit.

Kontaktinformation
Presseofficer kaptajn Niels Brandt
Det Danske Internationale Logistik Center
Sankelmarksvej 26, 4740 Vordingborg
E-mail: niels.brandt@mil.dk
Mobil: 2523 7951