[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Hjemtagelse, begravelse og bisættelse
Ceremonierne for de faldne soldater: Overkonstabel af første grad Erik Berre Rolandsen og overkonstabel Jimmi Bøgebjerg Petersen 
 
 
 

De to faldne soldater, der blev dræbt i Afghanistan den 7. august, kommer til Roskilde Lufthavn fredag den 13. august kl. 10.

Her vil de blive modtaget af hæren, og der vil være en mindeceremoni i hangaren. Til stede vil være forsvarsminister Gitte Lillelund Bech, forsvarschefen general Knud Bartels, chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos, og chefen for Den Kongelige Livgarde, oberst, kammerherre Lasse Harkjær. Der vil også være repræsentanter fra den amerikanske og den britiske ambassade.

Ved begravelsen onsdag og bisættelsen torsdag vil der være deltagelse fra Den Kongelige Livgarde.

Overkonstabel af første grad Erik Berre Rolandsen begraves fra Vor Frue Kirke, Frue Plads, 1168 København, onsdag den 18. august kl. 11, og der er efterfølgende jordfæstelse på Hvidovre Kirkegård, Hvidovre Kirkeplads 3, 2650 Hvidovre.

Overkonstabel Jimmi Bøgebjerg Petersen bisættes fra Skt. Povls Kirke, Kirkepladsen 5, 4220 Korsør, torsdag den 19. august kl. 11.

Til redaktionerne:

Der er mulighed for at filme og fotografere hjemtagelsen i Roskilde Lufthavn. Der vil ikke være mulighed for at overvære mindeceremonien. Mødetid i Roskilde Lufthavn senest kl. 9.

Der vil ikke være mulighed for at filme eller fotografere i Vor Frue Kirke og i Skt. Povls Kirke.

Der vil være mulighed for at filme og fotografere uden for kirken og på kirkegården, hvis man følger de anvisninger, der gives på stedet.

De pårørende gør opmærksom på, at de ikke ønsker at blive kontaktet af medierne.