[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Kisten med konstabel Simon Sejer Hoffmann kom til Roskilde Lufthavn onsdag den 13. januar kl. 11 i et dansk Hercules 130-J, og derefter var der en mindehøjtidelighed for de pårørende, familie, venner og kollegaer.


Det var både koldt og vådt, da flyvevåbnets Hercules 130-J ankom til Roskilde Lufthavn, og da kisten blev båret fra flyet ind til mindehøjtideligheden. Fotos: Jeppe Wahlstrøm.

Kisten blev båret fra flyet og ind i hangaren af tidligere udsendte soldater fra 1. bataljon i Gardehusarregimentet i Slagelse til tonerne af ”Kongernes Konge”, der blev spillet af Den Kongelige Livgardes Musikkorps.


Kisten blev båret af tidligere udsendte soldater fra Gardehusarregimentets 1. bataljon. Bag kisten ses major Egon Sørensen og feltpræst Thomas Østergaard Aallmann.

Her ventede chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Niels Henrik Bundsgaard, sammen med et æreskommando og de øvrige på at modtage og mindes den faldne soldat, der blev dræbt i Afghanistan den 8. januar.

Chefen for Gardehusarregimentet, oberst Tommy Paulsen, lagde en buket blomster ved kisten og sagde:

- Vi er til stede her i dag for at modtage og ære Simon Sejer Hoffmann – en husar fra Bornholm, der brændte for sin soldatergerning og det job, han udførte i Afghanistan.

- Simon var kører på den bornholmske Jûlkat. Hans enhed beskriver ham som intelligent, eftertænksom, dygtig og ikke mindst professionel helt ud i fingerspidserne. Han ønskede at løse opgaverne optimalt. Var meget fokuseret på om gruppen og sågar delingen leverede den bedst tænkelige løsning. Hans delingsfører siger, at Hoffmann i forbindelse med ordreudgivelser altid havde et spørgsmål eller et forslag til at forbedre den fremlagte plan.

- Simon’s eskadronchef Jacob siger, at Simon havde det, som mange af de andre unge soldater misundte. Han var benhård, professionel, pligtopfyldende, og ikke mindst havde han sin gruppeførers og delingsførers dybe respekt. Som kører havde han 100 procent styr på sin bil, hvad enten det var en GD eller en Hummer. Han satte en ære i at holde den i orden og fulgte helst med bilen på værksted, når noget skulle repareres.

- Nu står vi så ved afslutningen af Simons rejse for at overgive ham til jer, hans elskede. Vi ved Gardehusarregimentet er stolte over at have kendt dig. – Jeg er som regimentschef stolt over at have haft en så professionel og dedikeret husar!

Derefter tale feltpræst Thomas Østergaard Aallmann og lyste velsignelsen, inden kisten blev båret ud til den ventende rustvogn, mens musikkorpset spillede ”Det var på Isted Hede”.

Der er militær bisættelse af Simon Sejer Hoffmann fra Gilleleje Kirke lørdag den 16. januar kl. 13.

Læs oberst Tommy Paulsens tale her