[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Fire danske soldater blev såret ved kamphandlinger søndag den 21. februar. Ved behandlingen på Felthospitalet i Camp Bastion kunne man konstatere, at der ikke kun var tale om skader fra skud, men også at nogle var ramt af fragmenter.

Efter en gennemgang af forløbet, hvor danske enheder besvarede den fjendtlige ild og fik støtte fra danske morterer i FOB Budwan (Armadillo), opstod der en mistanke om, at det kan være ild fra danske morterer, der har ramt nogle af de sårede soldater.

Forsvarets Auditørkorps er blevet bedt om at overtage sagen, og der vil nu blive iværksat en undersøgelse, som vil blive støttet af de danske militærpolitifolk på stedet. Forsvarets Auditørkorps sender onsdag den 24. februar to mand til området.

Den eventuelle beskydning af egne enheder kan være sket af flere grunde. Det vil den iværksatte undersøgelse forventeligt kunne afklare, og derfor må alle afvente resultaterne af undersøgelsen.

Mistanken om egenbeskydning har øjeblikkelig medført, at alle ansvarlige for ildafgivelse gennemgår deres procedurer for at mindske risikoen for, at egenbeskydning opstår.