[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

Nyt mødested for veteraner
Et land skal passe på sine helte. Det var nogle af ordene fra sundheds- og indenrigsminister Bertel Haarder, da han onsdag 1. september 2010, åbnede veteranhjemmet på Frederiksberg i København.  
 
Af Karen Dahlin

Onsdag 1. september 2010,  åbnede det andet af tre veteranhjem på Roskildevej 54 på Frederiksberg. Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder foretog den officielle indvielse, da forsvarsminister Gitte Lillelund Bech var optaget i NATO.


Major Lihme, Lars Graff Nielsen og Bertel Haarder hilser på nogle af de hjemvendte soldater fra ISAF hold 9.

- Jeg er glad for at være vikarierende forsvarsminister, sagde Bertel Haarder, der dog måtte undskylde at en snip af det flag, som veteranhjemmet havde modtaget fra Danmarks-Samfundet, rørte jorden.


Bertel Haarder havde lidt problemer med flaget, men op kom det
.

Han udtrykte glæde over de frivilliges arbejde og lovede at fortsætte arbejdet med gode behandlingstilbud til de soldater, der kommer hjem med sår på sjælen.
- Veteranhjemmet er et strålende eksempel på kræfter kan forenes, når det gælder veteranhjem, sagde Bertel Haarder, der havde en højskolesangbog med som gave.
Det nyistandsatte hus lagde lokaler til de mange fremmødte veteraner og deres pårørende.Det nye veteranhjem i København er åbent for alle, der har været udsendt. Håbet er, at også yngre soldater vil bruge hjemmet.

Til stede var også Frederiksbergs Kommunes borgmester Jørgen Glenthøj, administrerende direktør i Realdania Flemming Borreskov, der ønskede de fremmødte soldater fra ISAF hold 9 velkommen hjem og formand for bestyrelsen i Veteranhjem København, Lars Graff Nielsen.