[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]

To dræbte danske soldater og tre sårede
AFGHANISTAN, Helmand: Dansk infanterikampkøretøj (IKK) ramt af sprængladning.
De dræbte og de sårede er fra B-kompagniet på Hold 9, der kommer fra Den Kongelige Livgarde. De pårørende er underrettet.
 
Soldaterne var ude på en patrulje i et infanterikampkøretøj CV 9035 (IKK) i området omkring Patrol Base Line, da de klokken 10.50 dansk tid kørte på en improviseret sprængladning. Eksplosionen var så kraftig, at infanterikampkøretøjet væltede omkuld.

Kammerater og sanitetsfolk ydede førstehjælp på stedet. Derefter blev soldaterne bragt ind til patruljebase Clifton, hvorfra de med helikopter blev bragt til felthospitalet i Camp Bastion. Den ene af de to hårdt sårede soldater er blevet overført til behandling på felthospitalet i Kandahar, mens de to andre blev behandles på felthospitalet i Camp Bastion

Der er to dræbte danske soldater, to hårdt sårede og en lettere såret.

De dræbte og de sårede tilhører alle Hold 9 og Bravo-kompagniet, der kommer fra Den Kongelige Livgarde.

De pårørende er underrettet.

Stabschefen ved Hærens Operative Kommando, brigadegeneral Peter H. Lund, udtaler:

- Jeg må med den største beklagelse og sorg meddele, at vi i dag i Afghanistan har mistet to danske soldater, og at vi har to hårdt sårede og en lettere såret soldat.

Mine tanker er naturligvis først og fremmest hos de pårørende og hos de sårede. Dem vil vi støtte på enhver tænkelig måde.

Soldaterne på Hold 9 i Afghanistan er dybt berørt af tabet.

Chefen for Den Danske Kampgruppe, oberst Flemming Mathiasen, udtaler:

- Det er ufatteligt hårdt at miste to gode kammerater og dygtige soldater. Vores tanker og dybeste medfølelse går til de efterladte, der havde glædet sig til gensynet med deres soldater, og de pårørende, der havde glædet sig til at tage imod deres soldater i lufthavnen sammen med resten af delingen.

Til redaktionerne!

Hvis disse oplysninger viderebringes, så medtag venligst at de pårørende er underrettet.