FM-på dragonkasernen forside

Det mekaniserede infanterikompagni skal fra marts måned være en del af et dansk bidrag på 220 soldater, som skal indgå i NATO’s fremskudte styrke i Estland i et halvt år.  

Hun roste de danske infanterister for deres dygtighed og indstilling til opgaven.

”Balterne glæder sig meget til, at I kommer til Estland”, understregede ministeren og sagde, at såvel danskerne, vores alliererede og de baltiske lande anerkender de danske soldater. ”Balterne ved, at I har nogle stærke kompetencer. De fås ikke bedre”, sagde hun i sin tale til de mekaniserede infanterisoldater fra Viking-kompagniet.

[Hæren]-FM_JDR2b-2022-[ARTIKEL].jpg


Ministeren understregede, at der står et bredt demokrati bag soldaterne.

”Vi er stolte over jeres indsats og over, at I ikke har nok I jer selv, men tager afsted for at løse jeres opgave for en højere sag”, roste ministeren.

[]-FM_JDR3b-2022-[ARTIKEL].jpg


Regimentschef oberst Anders Poulsen og oberstløjtnant Peter Els, chef for II Panserinfanteribataljon, viste ministeren rundt ved enheden, som var ved at gøre klar til øvelse i Finderup ved Viborg. Alt udstyr, ammunition, køretøjer og soldaterne selv blev gjort klar til en uges øvelse for at finpudse formen før afrejsen til missionen i Estland.

Forsvarsministeren pointerede, at denne mission er blevet markant mere væsentlig.

Opgaven er også anderledes med andre trusler end de tidligere missioner i Afghanistan, i Irak eller på Balkan. I Baltikum kan soldaterne møde cybertrusler, hybride trusler og påvirkningskampagner.

”Pas på hinanden og hold fast i de danske værdier”, sagde ministeren og gav soldaterne et godt råd mod endnu en ’trussel’ med på vejen. ”I skal huske træningen – også mens I er udsendt. Pas på med pomfritter, schnitzel og sovs”, sagde hun med et glimt i øjet.

 

[Hæren]-FM-JDR_IMG_9779(1)b-2022-[ARTIKEL].jpg