Gardehusarkasernen taget fra plænen foran regimentsbygningen med mindestenen og flagstangen.

Gardehusarregimentets regimentsbygning og mindesten. Foto: Forsvaret.

Gardehusarkasernen - også kendt som Antvorskov Kaserne - ligger i udkanten af Slagelse og kan huse op til 2000 mennesker. Kasernen huser størstedelen af Gardehusarregimentet - med undtagelse af Opklaringsbataljonen, der holder til på Almegårds Kaserne på Bornholm - herunder Hesteskadronen. 2. Brigades hovedkvarter, Løjtnantsuddannelsen og Forsvarets Vedligeholdelsestjeneste Slagelse er også at finde på kasernen.

Inden for de næste par år etablerer det multinationale divisionshovedkvarter Multinational Division North sig ligeledes på kasernen. 

 

Kasernen blev opført i 1969, hvor Sjællandske Livregiment tog den i brug. I 2001 - i forbindelse med sammenlægningen af de sjællandske regimenter - rykkede Gardehusarregimentet ind på kasernen, og to år efter flyttede Hesteskadronen fra Næstved til Slagelse, hvor der ventede nye stalde og administrationsbygninger. 

 

Kasernen rummer naturligvis de faciliteter, der kræves for at huse professionelle og værnepligtige soldater, herunder et stort cafeteria, inden- og udendørs træningsfaciliteter og det lokale naturområde, som anvendes til øvelsesplads i soldaternes daglige uddannelse og træning.

 

Heste gør Gardehusarkasernen unik

Kasernen skiller sig ud fra andre kaserner med sit store område til Hesteskadronen og husningen af dennes 75 heste. Udover stalde, indendørs og udendørs ridebaner, er der også et stort udendørs areal, hvor hestene har mulighed for at bevæge sig frit omkring.

 

Gardehusarregimentets historiske samling

På kasernen findes også regimentets egen samling af museale genstande med våben, udrustning, uniformer og andre krigseffekter fra regimentets lange krigshistorie og adskillige missioner. 

Det er muligt for grupper at få en rundvisning i Gardehusarregimentets historiske samling efter aftale med major og museumsofficer Stig Carlsen. Hør nærmere på telefon +45 4122 7627.

 

Sidst opdateret 29. januar, 2021 - Kl. 15.08