Journalistpraktikant Magnus efter en optagelse med en af Forsvarets helikopter.

Journalistpraktikant Magnus efter en optagelse med en af Forsvarets Fennec-helikoptere. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen (dit måske kommende praktiksted)

 

Hos Forsvaret får du får chancen for at blive en dygtig journalist. Du lærer at skrive artikler og opslag, tage billeder og lave video. Du kommer til at dække både fascinerende grej og store maskiner - og du kommer ud og interviewe virkelig dedikerede soldater og personligheder.

 

Meget af din tid vil du skulle bruge på at optage og redigere videoindslag til sociale medier, YouTube og interne platforme. Og du skal også tage en masse fotos og skrive korte artikler. Der kan også blive tale om længere, featureprægede artikler til medarbejdermagasinet Honnør.

 

Du har generelt mulighed for at lære en masse, og du får lov til at dyrke dine gode ideer. Vi sætter stor pris på dit selvstændige initiativ, og samtidig er vi med på sidelinjen hele vejen med læringsdage, læringsplaner, sparring og feedback.

 

Så hvis du griber muligheden for 18 måneders praktik hos os, så bliver du en visuel journalist - og måske bliver du også træt, våd og beskidt derude. Men det bliver sjovt, lærerigt og spændende.

 

Her kan du se nogle eksempler på, hvad journalistpraktikanter i Forsvaret har produceret.

 

[]-Stine_FSVDK_signal-2023-09-28-123410_004-2023-[ARTIKEL].jpg

Stine på opgave i Grønland, hvor hun dækkede en stor øvelse med blandt andet Flyvevåbnets store transportfly, Hercules. Foto: Tobias Roed / Forsvaret

Om at være i praktik i Forsvaret

Forsvaret er en stor organisation med omkring 20.000 soldater og civile, som er vores primære målgruppe. I kommunikationsafdelingen er vi omkring 30 m/k ansatte, der laver historier, håndterer pressehenvendelser, laver grafik og sagsbehandling.

 

Det er de tørre tal.

 

Hverdagen som praktikant fortæller tre tidligere praktikanter Iben, Tim og Emma dig om her:

 

 

I Lixen, der er de journaliststuderendes avis på SDU, kan du læse mere om, hvordan det er at være i praktik i Forsvaret.

Læs Lixen her: Praktik i krig eller kolort

 

DMJX har også været forbi for at tale med vores praktikant Maja og høre om hendes erfaringer i Forsvaret. Klik på billedet for at se videoen.

 

[]-dmjx_vimeo_maja_scrn-2022-[ARTIKEL].jpg

Screendump af DMJX-video om praktiktiden i Forsvaret. Klik på billedet for at se videoen på DMJX-vimeo-kanal.

Forsvaret arbejder i hele Danmark og hele verden

Hos os i Forsvaret får du brug for hele din journalistiske værktøjskasse til at fortælle om alt fra soldatens personlige beretning, til nye Leopardkampvogne eller om truslen mod øst.

 

Vi har kontor i Karup, men du skal være klar på en hel del tid væk fra kontoret og ude i verden. Vi dækker øvelser og opgaver i hele landet, Færøerne, Grønland og et hav af andre steder.

 

Praktikmesse

Tirsdag den 24. oktober er der praktikmesse i Odense.

 

Her kan du møde Stine, Camilla og Frederikke, der er vores nuværende journalistpraktikanter, og Simon, der er praktikantvejleder, til en uforpligtende snak og introduktion til Forsvaret som praktikplads.

 

Vi glæder os til at møde dig.

 

Åbent Hus

Der er Åbent hus i Forsvaret mandag til onsdag uge 44, hvor alle ansøgningerne bliver læst på forhånd. 

 

Åbent hus foregår i vores redaktion i Forsvarskommandoen på Flyvestation Karup. Her vil det muligt at se, hvordan vi bor og arbejder i hverdagen.

 

Der er mulighed for individuel samtale med Simon og Lars, der er praktikvejlederen og lederen af Kommunikationsafdelingen i Karup. 

 

Meld dig gerne til hos praktikantvejleder Simon: FKO-L-KMDV02@MIL.DK.

 

Og hvis de tider ikke lige passer ind i puslespillet, så kan du ringe til praktikantvejleder Simon (5084 8800) eller en af vores journalistpraktikanter Camilla (6124 0286), Frederikke (5123 1501) eller Stine (2874 9391) mellem 08 og 15.

 

Vil du vide mere?

Kontakt praktikantvejleder Simon på 5084 8800 eller FKO-L-KMDV02@mil.dk.

 

Du kan også tage fat i journalistpraktikanterne Camillla på FKO-L-KMDV07@MIL.DK, Frederikke på FKO-L-KMDV09@MIL.DK eller Stine på FKO-L-KMDV08@MIL.DK.

 

[]-Collage_3-2023-[ARTIKEL].jpg

Stine, Camilla, Frederikke, Magnus og Marias egne billeder fra deres praktiktid i Forsvaret. 

Sidst opdateret 29. september, 2023 - Kl. 09.12