Mindehøjtideligheden i Kastellet i København

I København blev markeringen af flagdagen indledt med kranselægning ved Monumentet for Danmarks internationale indsats siden 1948 i Kastellet. Her deltog de pårørende til de faldne i de internationale missioner, kronprinsparret, medlemmer af regeringen og Folketinget, repræsentanter fra Forsvaret, Politiet og Beredskabsstyrelsen. 

 

 

 

 

Parade på Christiansborg

 

 

 

 

 

 

 

 

Officiel markering af flagdagen på Flyvestation Karup


Operations Support Wing var i dag vært ved Flagdagsparade på Flyvestation Karup. Blandt gæsterne var repræsentanter fra Viborg Kommune og Politiet. Chefen for Forsvarsstaben talte til de godt 1000 soldater, der var indtrådt i paraden.

 

Flagdag i Karup.

Flagdag i Karup. Foto: Tue Skals / Forsvaret

”Krigen er tilbage i Europa, og det er noget nyt. Vi står overfor nogle realiteter, som har og får afgørende betydning for Forsvaret i de kommende år,” sagde chefen for Forsvarsstaben generalløjtnant Kenneth Pedersen, da han talte for Flagdagsparaden på Flyvestation Karup.

 

Han benyttede lejligheden til at understrege, at der skal oprustes i Danmark og at der vil blive flere veteraner.

 

”I den tid vi går ind i, får vi brug for vores fulde kampkraft. Vi skal igen koncentrere os om konventionelt forsvar af Danmark – det nære. Men heldigvis har vi gang på gang bevist, at vi er gode til at omstille os,” sagde Kenneth Pedersen.

 

Flagdag i Karup

Foto: Tue Skals / Forsvaret

Kenneth Pedersen forklarede, at selvom om vi er et lille land, så har vi et stort aftryk i verden. Blandt meget andet har Forsvaret været til stede i Kosovo, Baltikum og Østersøen samtidig med at danske soldater træner ukrainske kampvognsbesætninger i Tyskland, ukrainske soldater i England og ukrainske kampflypiloter og mekanikere med mere i Skrydstrup.

 

”Det kræver rigtig meget af alle. Ikke blot dem, der er ude i verden, men også alle dem, der er herhjemme og støtter. Det vil jeg gerne sige en stor tak for. Det tjener til jeres ære, at opgaverne bliver løftet, og altid med høj grad af dedikation, fleksibilitet og professionalisme, siger Kenneth Pedersen og fortsætter:

 

Flagdag i Karup.

Chefen for Forsvarsstaben, generalløjtnant Kenneth Pedersen inspicerer paraden. Foto: Tue Skals / Forsvaret

”Vi soldater er altid klar til at forsvare, men vi kan ikke gøre det alene. De pårørende er altid med og deres opbakning betyder alt. Familie og venner fortjener en særlig tak i dag. De bærer også en stor del af byrden.

 

Chefen for Forsvarsstaben sluttede talen med at sige tak til alle de fremmødte.

 

”Det at give noget af sig selv til andre og til fællesskabet er en meget stor ting. Det kan I alle sammen være stolte af. Det er jeg. Det er Forsvaret. Og det er Danmark.”

 

Fejringen af Flagdag i det midtjyske fortsætter i aften i Viborg Domkirke, hvor der bliver lagt en krans ved mindesmærket for faldne flyversoldater efterfulgt af gudstjeneste i kirken og koncert ved Prinsens Musikkorps.

 

Flagdag i Karup

Foto: Tue Skals / Forsvaret

 

Flagdagsparade på Flådestation Frederikshavn

Fotos: Steffen Fog / Forsvaret

Markering af flagdagen i Holstebro

I Holstebro markerede Jydske Dragonregiment flagdagen med kranselægning på Dragonkasernen, march, gudstjeneste og uddeling af børnemedaljer. 

Fotos: Nora Stone / Jydske Dragonregiment

Sidst opdateret 3. oktober, 2023 - Kl. 14.49