ACW_banner
Air Control Wing

Vi overvåger og sikrer Danmarks luftrum. Fra Bornholm i øst til Nordsøen i Vest - og fra grænsen i syd til Skagen i nord.

Air Control Wing

Air Control Wing overvåger, kontrollerer og indsætter fly til afvisning af krænkelser i dansk luftrum. Vi er Forsvarets øjne og øre i luften.

Vi er en selvstændig myndighed under Flyverkommandoen, og vores vigtigste opgave er at sikre det danske luftrum.

AirControlWing

Opgaver og enheder

Det nationale beredskab er en af vores vigtigste opgaver, og vi har derfor konstant øjne og ører rettet mod det danske luftrum.

Vi skal vide, hvem der flyver over Danmark, og vi skal være sikre på, at de har tilladelse til det. Er det et rutefly, der har mistet radioforbindelsen, eller et fly, der trænger ind i dansk luftrum uden at ville give sig til kende, er det hos Air Control Wing, at sagen håndteres.

 

Skulle det værste ske, er det Air Control Wings opgave at binde det samlede luftforsvar sammen ved at indsætte fly og missilsystemer i forsvaret af Danmark.

 

Alt, hvad vi gør på dansk jord, kan vi også gøre i resten af verden. ACW stiller op i kriseområder og opsætter mobile radarer og kontrolcentre, så vores sædvanlige arbejde kan gøres på udenlandsk grund. I fællesskab med vores gode allierede sørger vi for at sikre luftrummet og styre flytrafikken i kritiske områder.

Karriere

Succesfuld fastholdelse og rekruttering er en forudsætning for, at vi lykkes med vores operative opgaver Og for at styrke vores enhed arbejder vi målrettet og dedikeret med god ledelse og medarbejderskab. 

 

Det er vigtigt, at alle kan se værdien af egne ansvarsområder i den fælles kerneopgave.

 

Udfordringen er stor og spændende. Air Control Wing er en fantastisk arbejdsplads, som kendetegnes ved dedikation, innovation og respekt. Hvor der er vilje, er der en vej, og den vej finder vi sammen.