Forsvarets lette maskingevær M60

Let maskingevær (LMG) er et moderne maskingevær, der er velegnet til brug, hvor maskingeværskytten skal bære sit våben i længere tid på grund af blandt andet dets forholdsvis lave vægt. Foto: Forsvaret.

Forsvarets lette maskingevær (LMG) M/60 E6 er i kaliber 7.62 mm.

 

Maskingeværet blev indført i Forsvaret i 2014.

 

LMG M/60 er et moderne, ergonomisk og træfsikkert maskingevær, der er velegnet til brug, hvor maskingeværskytten skal bære sit våben i længere tid i vanskeligt terræn, blandt andet på grund af dets forholdsvis lave vægt. Maskingeværet har støtteben, men det anvendes også i affutage (stativ) på køretøjer og skibe. Det fødes med patronbælte. 

 

Det lette maskingevær anvendes mod infanteri, ikke-pansrede og let-pansrede køretøjer, samt mod befæstede stillinger og våbensystemer.

 

Maskingeværskytten har mulighed for at afgive ét skud ad gangen men kan også skyde i byger. LMG M/60 har en skudkadence på 550 skud i minuttet. For et maskingevær er det relativt lavt, men det øger på den anden side skyttens træfsikkerhed og mindsker ammunitionsforbruget, og dermed formindskes også risikoen for utilsigtet at ramme andet end det, der skydes efter.

 

Maskingeværet kan påmonteres specialsigter og tilbehør som taktisk lys laser m.m. Der kan også monteres forskellige længder piber på maskingeværet, så det kan tilpasses specifikke operationsområder. Piben kan skiftes uden brug af handsker.

 

Let maskingevær M/60 afløste LMG M/62. Det nye våben er lettere og mere træfsikkert end det gamle, der i højere grad var udviklet til kamp fra stilling.

LET MASKINGEVÆR M/60 E6

Maskingeværet er fremstillet af det amerikanske firma U.S. Ordnance. 

 

Indført i Forsvaret i 2014.

 

Kaliber: 7,62 x 51 mm NATO

 

Vægt: 9 kg

 

Længde: 95 cm (med lang pibe)

 

Skudkadence: 500-600 skud i minuttet

 

Mundingshastighed: 838 m i sekundet

Sidst opdateret 28. august, 2020 - Kl. 14.26